ΤΟΠΙΚΑ

Εκ νέου σύσταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στον δήμο Ελευσίνας

dimarxeio eleusinas 1Ο δήμος Ελευσίνας, κινούμενος στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, με την προώθηση της ανακύκλωσης, την απομάκρυνση μπαζών, την εφαρμογή προγραμμάτων ( τηγανέλαια- τηγανοκίνηση), τις μετρήσεις Η/Μ Ακτινοβολίας με σταθμούς ατμοσφαιρικής ρύπανσης εντός της πόλης, τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κι διάφορες άλλες δράσεις , προχώρησε στην εκ νέου σύσταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη νέα δημοτική θητεία , κρίνοντας ότι η λειτουργία της θα βοηθήσει πρωτίστως στην αξιολόγηση και τον έλεγχο αδειοδοτήσεων ρυπογόνων μονάδων καθώς και στην περαιτέρω ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Αναλυτικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας – κατά την προχθεσινή συνεδρίαση – με ομόφωνη απόφασή του όρισε ως άμεσες προτεραιότητες και άξονες δράσεις της αναδιαμορφούμενης Επιτροπής τις εξής:

1. Καταγραφή για την δημιουργία αρχείου των βασικών δραστηριοτήτων που προκαλούν ρύπανση σε έδαφος, αέρα και θάλασσα.

2. Εξέταση και γνωμοδότηση για νέες αδειοδοτήσεις ρυπογόνων εγκαταστάσεων καθώς και για ανανεώσεις αδειοδοτήσεων δραστηριοτήτων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

3. Αξιοποίηση και αξιολόγηση των μετρήσεων ρύπανσης από τους σταθμούς μέτρησης του Δήμου Ελευσίνας. Εκτίμηση του επιπέδου ποιότητας ζωής στην Ελευσίνα και την Μαγούλα σε σχέση με την ποιότητα του αέρα.

4. Συμβολή στην προσπάθεια για βελτιστοποίηση της συλλογής και μεταφοράς των αστικών απορριμμάτων καθώς και της διαχείρισης του Δημοτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

5. Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων και πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα (ρύπανση, διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ) μέσα από διάφορες δράσεις και διαλέξεις.

6. Περιοδικός και συχνός απολογισμός δράσεων μέσα από τον τοπικό τύπο και social media.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις η επιτροπή περιβάλλοντος απαρτίζεται από:  Παπαδόπουλος Δημήτρης (Πρόεδρος) ,Λινάρδος Παναγιώτης, Μίλησης Αθανάσιος , Ψούνης Νικόλαος, Φαρμάκης Ταξιάρχης, Καμπάνης Γαβριήλ, Κοντούλης Γεώργιος, Μαλαχιάς Ελευθέριος, Μοναχολιάς Ηλίας, Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος, Παναγιωτούλιας Ιωάννης, Χαιρέτης Παντελής, Χριστίδης Αναστάσιος

Η επιτροπή περιβάλλοντος είναι ανοικτή και μπορεί να συμμετέχει όποιος θελήσει. Όποιος θα ήθελε να συμμετέχει μπορεί να επικοινωνήσει είτε με τον κο Αναστάσιο Χριστίδη στο τηλ 2105537248 είτε με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο τηλ 6942496835

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ