ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελευσίνα: Δωρεάν παραχώρηση διατηρητέων κτηρίων του ΟΑΕΔ για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Σύμβαση χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση παλαιών διατηρητέων κτηρίων και μίας παλαιάς υψικαμίνου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για 99 χρόνια στον Δήμο Ελευσίνας, υπέγραψαν, εχθές η διοίκηση του Οργανισμού με τη Δημοτική Αρχή.

Η παραχώρηση γίνεται, προκειμένου να αποκατασταθούν τα κτήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου το 2021, όταν η Ελευσίνα θα είναι η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το χρησιδάνειο αφορά τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση για 99 χρόνια:
– Ενός παλαιού διατηρητέου βιομηχανικού κτηρίου (πρώην Ελαιουργική) μετά του περιβάλλοντος χώρου, επί της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών ΕΛΕΥΣΙΝΑ IV.
– 40 κατοικιών, δύο παλαιών διατηρητέων βιομηχανικών κτηρίων (πρώην ΙΡΙΣ) μετά του περιβάλλοντος χώρου τους, καθώς και – μίας παλαιάς υψικαμίνου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών («ΕΛΕΥΣΙΝΑ V») 40 κατοικιών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον Δήμο Ελευσίνας, ο διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε τα εξής: «Ως ΟΑΕΔ, δηλώνουμε “παρών” στις ανάγκες που εκδηλώνονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, στο μεγάλο αγώνα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και για μία σειρά κοινωνικών ζητημάτων. Προχωράμε στην παραχώρηση παλαιών διατηρητέων κτηρίων του ΟΑΕΔ (40 κατοικιών και ενός παλαιού βιομηχανικού κτηρίου) και μίας υψικαμίνου, που θα χρησιμοποιηθούν για τις πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα το 2021, όταν η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θέλουμε να ακούμε τις ανάγκες των πολιτών και να ανταποκρινόμαστε, καταβάλλοντας κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Ο “νέος ΟΑΕΔ” θέλουμε να είναι συγχρονισμένος και με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την υπογραφή χρησιδανείου και το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τις συντονισμένες ενέργειες που έπραξε, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλα μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική είναι περιοχές στις οποίες υπήρχε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε μέσα από συντονισμένες και από κοινού δράσεις και παροχές, όπως της ολοκλήρωσης των Εργατικών Κατοικιών, για την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων που έχει η κοινωνία της πόλης μας».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ