ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελευσίνα: Επικαιροποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Την Παρασκευή 28 Απριλίου συνεδρίασε στο Δημαρχείο Ελευσίνας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας και εξέτασε θέματα σχετικά με τη δρομολόγηση μέτρων και δράσεων αντιπυρικής προ- στασίας καθώς και επιμέρους θεμάτων που συνδέονται με την πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Ελευ- σίνας και πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. κ. Γ. Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Εμ. Καλογριδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Δ. Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Μαγούλας κ. Χ. Ανδρώνης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κ. Ι. Λειβαδάρος, ο διοικητής Πυρ. Υπ. Δυτ. Αττικής αρχιπύραρχος κ. Φ. Παντελεάκος, ο εκπρόσωπος της 112 Π.Μ. αντισμήναρχος κ. Γεώργιος Τσιακωβής, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Ελευσίνας Υ/Β κ. Δ. Ρουμελιώτης, ο εκπρόσωπος Α/Τ Μάνδρας Υ/Β κ. Μ. Αλατάς, ο εκπρόσωπος του Κ.Λ. Ελευσίνας αντιπλοίαρχος κ. Π. Δαλμύρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου κ. Ιωάννης Καλυμνάκης.

Από τις Υπηρεσίες του Δήμου παρευρέθηκαν: ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Ι. Παυλόπουλος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κα. Κ. Ζγαντζούρη και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δρ. Αν. Χρηστίδης.

Ο δήμαρχος κ. Τσουκαλάς επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η σύγκληση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:

  • Την υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης. Ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και της εφαρμο γής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών, ο Δήμος Ελευσίνας με ανακοίνωσή του στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο, θα καλέσει όλους τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων της περιοχής μας, να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά. Την ίδια υποχρέωση έχουν το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμοί, κ.λ.π., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.
  • Ττην ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων του Δήμου, για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών. Έχουν γνωστοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.λ.π. το επικαιροποιημένο Σχέδιο-Μνημόνιο Ενεργειών του Δήμου μας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και οι επικαιροποιημένες καταστάσεις του Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας και των Επιχειρησιακών Μέσων του Δήμου.
  • Τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.
  • Το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές. Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ