ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Μπλέ κώδωνες για χωριστή συλλογή γυαλιού

Ο Δήμος Ελευσίνος είναι από τους πρώτους που εφαρμόζουν την ανακύκλωση σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών –Ελληνική Eταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Από τα σημαντικότερα υλικά ανακύκλωσης είναι οι γυάλινες συσκευασίες. Μέχρι τώρα το γυαλί καταλήγει, στην καλύτερη περίπτωση, στον μπλε κάδο για ανακύκλωση ή στα κοινά απορρίμματα, οπότε χάνεται.
Προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η συλλογή γυαλιού, η Ε.Ε.Α.Α. εγκαινιάζει επιπλέον ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών (με μπλε κώδωνες), παράλληλα με το υφιστάμενο ρεύμα του μπλε κάδου, εγκαθιστώντας σε διάφορα σημεία του Δήμου μας (πλησίον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) πλαστικούς μπλε κώδωνες για τη χωριστή συλλογή του γυαλιού.
Το έργο αυτό θα είναι συμπληρωματικό του υφιστάμενου έργου του μπλε κάδου και στα πλαίσια της υπάρχουσας σύμβασης μεταξύ Δήμου Ελευσίνας και ΕΕΑΑ. Εννοείται ότι, εκτός από τις επιχειρήσεις, οποιοσδήποτε δημότης μπορεί να αποθέτει τις γυάλινες συσκευασίες του στους ανωτέρω κώδωνες συλλογής γυαλιού.
Οι πλαστικοί κώδωνες χωριστής συλλογής γυαλιού θα τοποθετηθούν σε 6 θέσεις στην Ελευσίνα:
– ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
– ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΔΕΞΙΑ,
– ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ & ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ,
– ΕΠ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ & ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ,
– ΔΗΜΗΤΡΟΣ & ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ (μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο),
– ΠΙΝΔΟΥ & ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤ. ΚΑΔΟΥΣ)
και σε 2 στη Μαγούλα:
– ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟΣΤΑΤΗ ,
– ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ CAFÉ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ.
Η ΕΕΑΑ θα καλύψει το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των κωδώνων, θα έχει την ευθύνη της συλλογής καλύπτοντας το σχετικό κόστος και θα ενημερώνει το Δήμο σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα αποτελέσματα του έργου.
Αν κάποιοι επαγγελματίες θεωρούν ότι δεν καλύπτονται από τους υφιστάμενους κώδωνες, μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος (τηλ. 2105537248) και να ζητήσουν την τοποθέτηση επιπλέον κώδωνα συλλογής.
Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των δημοτών και των επιχειρήσεων για ανακύκλωση, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ