ΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ναυπηγεία ‘’Σάββα’’

savvasdialitirioΚι ενώ πολλά έχουν λεχθεί τελευταία για το τί πραγματικά συμβαίνει με τα διαλυτήρια πλοίων ‘’Σάββα’’ στην περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας, το τοπίο αρχίζει επιτέλους να ξεκαθαρίζει. Βλέπετε το θέμα είναι ένα αλλά αυτοί που ασχολούνται μαζί του πολλοί… Ήλθε λοιπόν η σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής για να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Η σύσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, όπου έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του δήμου Ελευσίνας, φορείς και στελέχη της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας των ναυπηγείων ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝ’’.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου, σημείωσε ότι στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο πρόεδρος του ΟΛΕ κ. Πέππας, ο οποίος όμως δεν παρευρέθηκε αλλά έστειλε υπόμνημα. Η εν λόγω κίνηση του κ. Αθ. Πέππα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι το μοντέλο με τις πολλές βιομηχανίες που δημιουργούσε αντίστοιχες θέσεις εργασίας έχει καταρρεύσει και πρότεινε πως τώρα αυτό που απομένει είναι η τοπική κοινωνία να εξετάσει τι σημαίνει συνύπαρξη. Η αντιπεριφέρεια τόνισε πως θα ασκήσει στο έπακρον το δικαίωμα ελέγχων που της παρέχει η νομοθεσία, ενώ επεσήμανε πως δεν επιθυμείται η ύπαρξη άλλων δραστηριοτήτων στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Κατόπιν, λαμβάνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Β. Αγριμάκης στηλίτευσε την απουσία του κ. Αθ. Πέππα από τη σύσκεψη λέγοντας πως με την συμπεριφορά του είναι ανεπιθύμητος στην Ελευσίνα. Ο κ. Μονοχολιάς από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ανέφερε ότι το αίσχος που συντελείται στην παραλία της πόλης πρέπει να τελείωσει, ενώ ακολούθως ο κ. Κονιδάρης από την Διεύθυνση Βιομηχανίας απαντώντας στα περί αδειοδότησης της εταιρείας αναρωτήθηκε για ποιον λόγο θα μπορούσε να μην μεταβιβάσει την άδεια λειτουργίας στους νέους ιδιοκτήτες.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε εκπρόσωπος της εταιρείας ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ο οποίος υπογράμμισε πως πάνω από όλους είναι ο νόμος και γι΄αυτό οι νέοι ιδιοκτήτες ζητούν να εφαρμοσθεί. Ο ίδιος αμφισβήτησε πως η νέα εταιρείας θα πρέπει να βγάλει νέα άδεια λειτουργίας, διευκρινίζοντας πως με την αγορά από την προηγούμενη διοίκηση, οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν και την σχετική άδεια, που είχε ανασταλεί λόγω οφειλής προς τον ΟΛΕ για την παράκτια ζώνη. ‘’ Από τη στιγμή που η οφειλή της ΠΟΣΕΙΔΩΝ τακτοποιήθηκε, ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας’’, κατέληξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο υπεύθυνος του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφέρειας, κ. Κομβότης, δήλωσε πως από το 2009 έως σήμερα έχουν επιβληθεί τέσσερα πρόστιμα συνολικού ύψους 66.000, ενώ όλες τις υποθέσεις τις στέλνουν στον Εισαγγελέα. Η σύσκεψη συνεχίσθηκε για αρκετή αρκετή στο ίδιο κλίμα. Την επόμενη ημέρα, πάντως, δήμος, φορείς και κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από τον ΟΛΕ και πορεία προς το ναυπηγείο, από όπου διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία των διαλυτηρίων αλλά και για τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης στην παραλία, μια παραλιακής πόλης χωρίς παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ