ΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Παραίτηση του επανεκλεγέντος Γ. Νικολακάκη

Από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον δήμο Ελευσίνας, ήταν εδώ και χρόνια, ο Γεώργιος Νικολακάκης. Οι συνεχείς παρεμβάσεις, τοποθετήσεις αλλά και η γενικότερη παρουσία του στα κοινά απέδειξαν πως η προσφορά δεν είναι άγνωστη λέξη… Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου ο κ. Νικολακάκης εξελέγη εκ νέου δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ελευσίνας – Μαγούλας, σε μια περίοδο γενικότερων ανακατατάξεων στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις τελευταίες εκλογές, με την κρίση του Ελευσίνιου λαού, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων προσδιορισμών. Σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει ότι στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες είναι ικανές να ασκήσουν ουσιαστική, χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Παρακάτω σας μεταφέρουμε την επιστολή παραίτησης του Γ. Νικολακάκη .

[quote style=’1′ cite=”]

Κε Πρόεδρε Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη μου συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας. Είκοσι χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στην πόλη μας και στους δημότες της που μου εμπιστεύθηκαν την αντιπροσώπευσή τους στο κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου μας. Είκοσι χρόνια που μου επιτρέπουν σήμερα , με ασφαλή κρίση και γνώση των δεδομένων που διαμορφώθηκαν διαχρονικά στην διοίκηση του Δήμου μας, να αναγνωρίσω πρώτα και κύρια τα δικά μου λάθη και τις δικές μου παραλείψεις αλλά και να διακρίνω τις διαφορές που με χωρίζουν από πρακτικές και πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται ακόμα και σήμερα στον Δήμο μας.

Όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μου στα δημοτικά δρώμενα επέλεξα συνειδητά να υποστηρίζω το αυτονόητο. Ότι δηλαδή στην πόλη μας δεν υπάρχουν πολυτέλειες για κομματικούς και πολιτικούς διαγκωνισμούς και διεκδικήσεις αλλά μία και μόνη, η αναζήτηση και η επιλογή των ικανών να ασκήσουν ουσιαστική, χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Εξάλλου με αυτό το πιστεύω υποστήριξα συνδυασμούς με διαφορετική πολιτική και κομματική προέλευση, με αυτό το πιστεύω εμπιστεύθηκα ανθρώπους συνοδοιπόρους και οδηγούς σε αυτήν την πορεία, όπως Γεωργόπουλο, Κρίκα, Τόλη. Σήμερα αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα της συνολικής αποτίμησης. Ευχαριστώ αρχικά όλους όσους, για μία ακόμα φορά, με επιστεύθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο για την επόμενη πενταετία με τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης .

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Βασίλη Τόλη που έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και όλους τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας, για τη συνεργασία και τους αγώνες που δώσαμε από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, με την κυρίαρχη κρίση του Ελευσινιακού λαού , εκτιμώ ότι πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για νέους προσδιορισμούς. Επέλεξα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να κάνω σαφές το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Επέλεξα να σταθώ αντίθετος στις επιλογές της σημερινής διοίκσηης του Δήμου μας, παρουσιάζοντας την πρότασή μου (αλλά και την πρόταση του συνδυασμού μας) για μια άλλη πολιτική, με άλλες ιεραρχήσεις για τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης και της κοινωνίας μας. Σέβομαι απόλυτα την κυρίαρχη κρίση του Λαού της Ελευσίνας. Εκτιμώ όμως ότι δεν θα μπορέσω να είμαι χρήσιμος στη νέα Δημοτική Περίοδο όταν μάλιστα στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχουν δυνάμεις που είναι διατεθειμένες και ικανές να ασκήσουν, από την θέση της αντιπολίτευσης , κατά τρόπο ιδιαίτερα αποτελεσματικό το έργο του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής.

Με αυτές τις σκέψεις το όμορφο ταξίδι στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φθάνεισ το τέλος του. Κρατώ από την μακρά αυτή διαδρομή ισχυρές αναμνήσεις των αγώνων που δώσαμε όλοι μαζί και δεν πήγαν χαμένοι, κρατώ τις μικρές και μεγάλες ήττες που μας έκαναν καλύτερους και εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στην Διοίκηση του Δήμου μας έτσι ώστε η πόλη μας, η πόλη μου να αποκτήσει αυτά που αξίζουν οι πολίτες της. Επιτρέψτε μου κε Πρόεδρε να υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου του δήμου Ελευσίνας.Παραμένω απλός ενεργός πολίτης της Ελευσίνας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Με εκτίμηση Γεώργιος

Νικολακάκης

[/quote]

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ