ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελευσίνα: Στέγη στο “Κέντρο ανάπτυξης ικανοτήτων & καινοτομίας”

Στις 21-6-2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα που είναι υπεύθυνο για την πολεοδόμηση της περιοχής ‘’ΒΑΜΒΑΚΕΙΑ ‘’ αποφάσισε , κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ελευσίνας , να παραχωρήσει, στο νεοαναγειρόμενο Διοικητήριο του, αντίστοιχο χώρο για την στέγαση του <<Κέντρου ανάπτυξης ικανοτήτων και καινοτομίας.>>

Όπως είναι γνωστό η Ελευσίνα προκρίθηκε , στον τελικό γύρο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Για τη διεκδίκηση του τίτλου, η υποψήφια πόλη ετοιμάζει ειδικό φάκελο, ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος, αλλά έναν ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό 7ετίας που περιλαμβάνει έργα υποδομών, μακροπρόθεσμη πολιτιστική στρατηγική, σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών, οικονομικό σχεδιασμό καθώς και σχεδιασμό για την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Β΄ άξονας του καλλιτεχνικού προγράμματος με τίτλο EU WORKING CLASS περιλαμβάνει την δομή << κέντρο ανάπτυξης ικανοτήτων και καινοτομίας>> και έχει ως στόχο να παρέχει προγράμματα δια βίου μάθησης , διαφόρων μορφών , σε τομείς του πολιτιστικού τομέα που δεν καλύπτονται από την ισχύουσα θεσμική εκπαίδευση.

Το να απονεμηθεί ο τίτλος της ΠΠΕ σε μία πόλη της Αττική συνεπάγεται για όλη την Περιφέρεια πολύ σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για την Δ. ΑΤΤΙΚΗ : αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων και μορφών εναλλακτικού τουρισμού, ανάπτυξη υποδομών, προνομιακή μεταχείριση στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από διάφορους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, δηλαδή με λίγα λόγια, τόνωση της οικονομίας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Αττικής, με έμφαση βέβαια στη Δυτική Αττική. Κυρίως όμως θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον επανακαθορισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής, κάτι που ούτως ή άλλως είναι μέσα στον σχεδιασμό μας. Η υλοποίηση του σχεδιασμού μας υλοποιείται, βήμα – βήμα , έτσι ώστε στις 5 Οκτωβρίου, τελική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου για την τελική κρίση της επιτροπής στις 11/11/2016, να είμαστε καθόλα έτοιμοι .

Ο δήμος Ελευσίνος ευχαριστεί την ΒΕΠΕ Βαμβακιάς για την συνεργασία αυτή που είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής που και αυτή δοκιμάζεται από υψηλή ανεργία ανεπίτρεπτη για το επίπεδο ανάπτυξης της περιοχή μας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ