ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελευσίνα: Τα «κοράκια» καραδοκούν μετά την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου

Τα... «κοράκια» καραδοκούν

Υπάρχει μια έκφραση που λέει… «τέλος καλό όλα καλά». Μπορούμε όμως αυτή την έκφραση να την πούμε και για το θέμα το Κτηματολογίου;

Η απάντηση; Σίγουρα όχι. Καθώς ναι μεν το Κτηματολόγιο στον Δήμο Ελευσίνας τελείωσε, ωστόσο τα… «κοράκια» καραδοκούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η ολοκλήρωσή του στον εν λόγω δήμο και αυτό ανοίγει κερκόπορτες για κάθε είδους τυχοδιώκτες.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκαν οι ενστάσεις για το Κτηματολόγιο του δήμου Ελευσίνας. Αυτό σημαίνει οτι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του, που αποτελεί μεγάλη εξυπηρέτηση για τους ιδιοκτήτες, καθώς παρακάμπτεται το Υποθηκοφυλάκειο. Επίσης όμως αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτησίες που είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αγγίζουν το 5% του συνόλου, μεταφέρονται στην ιδιοκτησία του Κράτους.

Αν άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο δεν κάνει πιο συγκεκριμένη την κείμενη νομοθεσία, μπορεί ο οποιοσδήποτε με τις ανάλογες δικαστικές ενέργειες (και άλλες) να διεκδικήσει αυτές τις ιδιοκτησίες απο το ίδιο το Κράτος. Ήδη διάφορα κοράκια «σκανάρουν» τους χάρτες οπου παρατηρούνται άγνωστοι ιδιοκτήτες, που σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλά ευτράπελα σχετικά με το θέμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε εμόμενο δημοσίευμα


Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ