ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελευσίνα: Χρηματοδοτείται η ανακατασκευή των τριών διατηρητέων κτιρίων και της καμινάδας του ΙΡΙΣ

Π.Λινάρδος: Η υλοποίηση του έργου ηταν δέσμευση του ΟΑΕΔ στα πλαίσια της κατασκευής των εργατικών κατοικιών της περιοχής.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου το ΔΣ του ΟΑΕΔ ενέκρινε την προγραμματικη σύμβαση για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής των τριών διατηρητέων κτιρίων και της καμινάδας του ΙΡΙΣ.

Οπως επισημαίνει σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας Π. Λινάδρος:

“Ο προϋπολογισμός του έργου που θα δημοπρατηθεί απο τον Δήμο ειναι 2.000.000 ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί απο τον ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του οποίου θα εκτελεστεί το έργο.Οι σχετικές μελέτες εκπονούνται απο τον Δήμο και θα εγκριθούν απο τον οργανισμό. Η υλοποίηση του έργου ηταν δέσμευση του ΟΑΕΔ στα πλαίσια της κατασκευής των εργατικών κατοικιών της περιοχής. Να επισημάνω ότι, είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση τως εργασιών διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χωρών των κατοικιών και της σύνδεσης τους με τα δίκτυα ύδρ- ευσης,αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με ορίζοντα παράδοσης στους δικαιούχους στο τέλος του 2017. Αναμενεται η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης ΟΑΕΔ και Δήμου απο την αρμόδια υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,όπως έγινε και στην περίπτωση παραχώρησης του μη διατηρητέου στον ίδιο χώρο πριν απο λίγες ημέρες. Η παραχώρηση των κτιρίων για χρήση ειναι επ αοριστον και θα φιλοξενησουν εκδηλώσεις του 2021.”

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ