ΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα 2021: Δεσμεύσεις για επίτευξη του οράματος στην 1η συνάντηση του ¨δικτύου δημιουργικών πολιτών"

1530302_369357946585735_4225208898021449485_nΣε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο (ΠΑΚΠΠΑ) Ελευσίνας, η πρώτη συνάντηση του «Δικτύου Δημιουργικών Πολιτών» της επιτροπής ELEUSIS 2021. Το κλίμα ιδιαίτερα ζεστό όπως και η διεξοδική συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από τους άξονες που αφορούν το εγχείρημα της διεκδίκησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στο μεγάλο αυτό στόχο

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν βέβαια ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στο μεγάλο αυτό στόχο. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, πολίτες και φορείς της περιοχής, συζήτησαν και εξέφρασαν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το επιχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Κατατέθηκαν δημιουργικές απόψεις, τόσο για το περιεχόμενο του πολιτισμού και πως θα πρέπει να λειτουργεί στη καθημερινότητα του πολίτη, όσο και για την ανάγκη εντοπισμού των όποιων στρεβλώσεων και προσπάθεια αποκατάστασης τους.

Υπήρξε κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκόμενων ότι υπάρχουν τα περιθώρια αυτοοργάνωσης της γειτονιάς, ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αλλά και των υποδομών όπου χρειάζονται υποστήριξη ή την δημιουργία νέων. Τέλος πολλοί κάτοικοι της πόλης εξέφρασαν την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και ‘’δεσμεύτηκαν’’ να γίνουν αρωγοί της σπουδαίας αυτής προσπάθειας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ