ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΕΛΠΕ: Κράτος και Λάτσης κρατάνε το 15% των μετοχών, προς πώληση το 51%

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, καθώς το ελληνικό Δημόσιο και η Paneuropean, οι δυο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, φέρονται να έχουν συμφωνήσει στα ποσοστά που θα εκχωρήσουν σε στρατηγικό επενδυτή, αλλά και να έχουν ανταλλάξει προτάσεις για το shareholder agreement (συμφωνία μετόχων).

Oι δυο βασικοί μέτοχοι, σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης Καθημερινής, θα διατηρήσουν στα ΕΛΠΕ ποσοστό 15% έκαστος και θα διαθέσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε στρατηγικό επενδυτή, που θα αναζητηθεί με τις διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού, ποσοστό κοντά στο 31% ο όμιλος Λάτση και κοντά στο 20% το ελληνικό Δημόσιο, καθώς επίσης και το μανατζμεντ.

 

 

Οι δυο μέτοχοι έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους προτεινόμενα σχέδια shareholder agreement, τα οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους υποψήφιους επενδυτές.

Η πρόταση του ελληνικού Δημοσίου για τη συμφωνία μετόχων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα της Καθημερινής, στάλθηκε στην Paneuropean την περασμένη Τετάρτη από τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ