ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση της αστυνόμευσης σε Ασπρόπυργο, Μεγάρα και Αχαρνών με την ομάδα ΔΕΛΤΑ

omada delta astynomiaΕνίσχυση της αστυνόμευσης με 150 άνδρες από την ομάδα ΔΕΛΤΑ στην περιοχή Ασπρόπυργου, Μεγάρων και Αχαρνών από τις 10 Νοεμβρίου, προανήγγειλε η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα με τα παράνομα κυκλώματα που διακινούν όπλα και ναρκωτικά. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να αποδεσμευτούν αυτοκίνητα και δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας και παραβατικότητας, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

«Το πρόβλημα στη Δυτική Αττική είναι οξύ, και η λύση του δεν μπορεί να είναι αποσπασματική. Για να μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματική απάντηση σε αυτά τα κυκλώματα, βεβαίως και χρειάζεται αστυνομική ενίσχυση και καθημερινή αστυνόμευση, εκεί που υπάρχουν εγκληματικές εστίες με παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζοντας θετική την απάντηση του κ. Τόσκα.

«Από το Μάιο του 2015 έχει τεθεί σε εφαρμογή και υλοποιείται ένα ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα στις περιοχές Ασπρόπυργου, Μεγάρων και Αχαρνών. Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και με άλλα υπουργεία, για να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές, με την επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών, από τους συνολικά 2700, που σήμερα βρίσκονται σε πολιτικά και μη πρόσωπα. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση για τις παρεμβάσεις και δράσεις που θα γίνουν. «Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Είναι όμως και βασική προτεραιότητα μας και μεγάλο στοίχημα η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης όπλων και ναρκωτικών. Θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες, για να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση. Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες που κάνουμε θα φέρουν αποτέλεσμα μέσα στον Νοέμβριο», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ