ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ενημέρωση των κατοίκων του Θριασίου για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Συνάντηση αντιπροσωπείας των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πριν απο λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, με επικεφαλείς τους κκ δημάρχους Ασπροπύργου Ν. Μελετίου και Ελευσίνας Α. Οικονόμου, καθώς και εκπροσώπων δημοτικών συνδυασμών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικείμενη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την υπογραφή του Μνημονίου παραχώρησης του χώρου απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και την έντονη ανησυχία των κατοίκων, ήταν επιβεβλημένη η ενημέρωση των δημοτικών αρχών Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Λευτέρης Οικονόμου ανακοίνωσε πως στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου (Πέμπτη 23/1) θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του Υπουργείου για ενημέρωση των κατοίκων. Στην συνάντηση αναφέρθηκε απο πλευράς Υπουργείου πως οι φυλακές δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα αλλά απεναντίας θα δημιουργήσουν σαφέστερο κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.

Σημειώθηκε επίσης πως η μετεγκατάσταση των φυλακών θα «ανοίξει» περίπου 1000 θέσεις εργασίας, με κριτήριο πρόσληψης την εντοπιότητα.

Απο την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμαρυρήθηκαν για την απόφαση της μετεγκατάστασης των φυλακών σε μια περιοχή ήδη επιβαρυμένη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ