ΥΓΕΙΑ

Ενθαρρυντικές ενδείξεις για το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer

Ενθαρρυντικές ενδείξεις στη μάχη κατά της COVID-19 από πειραματικό εμβόλιο της Pfizer

Σύμφωνα με μία μικρής κλίμακας μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσεται από τη φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer καθώς και τη γερμανική εταιρεία BioNTech, προκάλεσε έως και 2,8 φορές ισχυρότερες ανοσολογικές αποκρίσεις στους δέκτες σε σχέση με αυτές που έχουν παρατηρηθεί σε ανθρώπους οι οποίοι αναρρώνουν από μία μόλυνση μέσω της φυσικής οδού.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 45 άτομα, στα οποία χορηγήθηκε είτε μία μικρή, μεσαία ή υψηλή δόση του εμβολίου με δύο ενέσεις είτε ένα placebo.

Οι εθελοντές, στους οποίους δόθηκε η μικρή ή μεσαία δόση του εμβολίου παρουσίασαν ανοσολογικές αποκρίσεις εντός του πλαισίου που απαιτείται για να παρέχουν προστασία στον οργανισμό, συγκρίνοντάς τους με τους επιζώντες της COVID-19, σύμφωνα με αρχικά ευρήματα.

Η μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επισήμως και δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές ποιο είναι το επίπεδο της ανοσολογικής απόκρισης που θα προστατεύσει ένα άτομο από το να ασθενήσει.

Ωστόσο, επιστήμονες επαίνεσαν την εταιρεία για τη δημοσίευση των στοιχείων που αφορούν τους 45 ανθρώπους της έρευνας, ενώ ανέφεραν ότι τα αποτελέσματά της δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσει η επιστημονική κοινότητα σε μία πιο ευρείας κλίμακας κλινική μελέτη, ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό το εν λόγω εμβόλιο.

Διαφήμιση

«Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε και θα διεξαχθούν περαιτέρω δοκιμές», δήλωσε ο Φίλιπ Ντόρμιτζερ, ανώτατος επιστημονικός αξιωματούχος, στην αμερικανική ιστοσελίδα STAT News.

«Το πιο συναρπαστικό είναι ότι έχουμε ένα [πειραματικό] εμβόλιο που υπόσχεται να ανοίξει το δρόμο για ένα εμβόλιο που να προσφέρει προστασία ενάντια στη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό», ανέφερε ο Γουίλιαμ Γκρούμπερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Pfizer.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ