ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις των κατοίκων της Ελευσίνας στην ανακύκλωση

Από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για το ΚΔΑΥ της Ελευσίνας (μπλε κάδος) προκύπτει ότι ο μέσος όρος ανακύκλωσης ανά κάτοικο τον χρόνο για τους 17 δήμους που εξυπηρετούνται από το ΚΔΑΥ είναι 14,2 κιλά καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών.

Πρώτος έρχεται ο Δήμος Ελευσίνας με επίδοση 25,4 κιλά ανά κάτοικο τον χρόνο. Η χειρότερη επίδοση είναι 7,1 κιλά. Η πρωτιά αυτή όμως δεν μας αρκεί, δηλώνει ο δήμος Ελευσίνας , προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι δράσεις του Δήμου για την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή των δημοτών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι διαρκείς όλα αυτά τα χρόνια κι όπως αποδεικνύεται έχουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 27/1/2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε ψυχαγωγική-ενημερωτική δράση ανακύκλωσης LUNA PARΚ, στα πλαίσια του προγράμματος της πρότυπης ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας

Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το ΠΑΙΧΝΙΔΙ, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν φυσικά τους μεγαλύτερους ν΄ακολουθήσουν πρακτικές που στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέρος μαθήτριες και μαθητές από το 2ο, 7ο, 8ο και 11ο δημοτικό σχολείο Ελευσίνας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ