ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: «Παράθυρο» για νέα μείωση το 2020

«Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οπότε θα είναι και άλλο μειωμένος» είπε ο κ. Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ .

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 άφησε104,6 ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ανακοινώσει ότι προχωρά στην επέκταση και τον εξορθολογισμό του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

«Σημαντικό μέρος της περιουσίας είναι εκτός ζωνών αντικειμενικού προσδιορισμού αν και είναι εντός σχεδίου, ενώ και η προσέγγιση επί της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εκτός σχεδίου παρουσιάζει αδυναμίες. Συνεπώς, το ζητούμενο είναι να διορθωθούν αυτές οι δομικές υστερήσεις μέσα από τη χρήση τεχνολογίας και ψηφιακών δεδομένων, αλλά και με τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών στις αρχές Οκτωβρίου μετά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί για το θέμα αυτό.

Την Δευτέρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών άφηναν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων ώστε να μην προκύψουν τελικά επιβαρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο και αναμένεται να δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι εντάξεις περίπου 7.000 περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών υπολογίζεται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα 400-500 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα «δαπανηθούν» για να περιορίσουν επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ