ΤΟΠΙΚΑ

Εξάλειψη εμποδίων στον τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Αττικής

enallaktikes-kalliergeies-imerida-xalkidikiΗ Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής πραγματοποίησε την Τετάρτη 18-2-15 συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών επιχειρήσεων του τομέα Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων.

Αντικείμενο συζήτησης η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της φυτικής και ζωικής παραγωγής και των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Yυπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου δήλωσε ότι “βρισκόμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά σας και να διαμορφώσουμε από κοινού ένα πλαίσιο δράσεων για την επίλυσή τους, ανεξάρτητα αν αυτά ανάγονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ή της Κεντρικής Κυβέρνησης”. Από την πλευρά τους οι παραγωγικοί φορείς αφού μίλησαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία της Aντιπεριφέρειας, αναφέρθηκαν στα πολλά και μεγάλα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Τα προβλήματα αυτά οφείλονται κυρίως στην παρατεταμένη οικονομική κρίση, στη γραφειο κρατία, στο δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο καθώς και την αδυναμία, λόγω υποστελέχωσης, της δημόσιας διοίκησης να πραγματοποιεί τους επιβεβλημένους ελέγχους προκειμένου να εφαρμόζονται οι κανόνες και να λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ο ουσιαστικός διάλογος που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και δεσμεύτηκε ότι όσον αφορά στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας θα υπάρξουν ενέργειες άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ