ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εξήντα τόνοι τοξικών αποβλήτων σπέρνουν τον φόβο στον Ασπρόπυργο

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της περιοχής, αφού διαπίστωσαν την επικινδυνότητα των φορτίων, κάλεσαν εγκαίρως τις αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες του δήμου Ασπροπύργου, οι οποίες πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο.

Σειρά είχε η περιοχή Ημέρος Τόπος στο βορειοδυτικό σημείο του Ασπροπύργου για την ”υποδοχή” εξήντα τόνων τοξικών αποβλήτων. Αυτό το αναφέρουμε διότι στην περιοχή του Θριασίου εκτυλίσσεται καθημερινά ένα θέατρο παραλόγου.

Η τελευταία πράξη του έργου άρχισε πριν από τρεις ημέρες, όπου φορτηγά άρχισαν να αδειάζουν φορτία με τοξικά απόβλητα στην περιοχή Ήμερος Τόπος. Ανήσυχοι οι κάτοικοι της περιοχής, αφού διαπίστωσαν την επικινδυνότητα των φορτίων αυτών κάλεσαν εγκαίρως τις αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες του δήμου Ασπροπύργου. Η αντίδραση ήταν άμεση κι εχθές το πρωί σε χώρο που γειτνιάζει με ιερό ναό (εκτός λειτουργίας) ανακαλύφθηκαν εξήντα δοχεία, ενός τόνου έκαστο , βιομηχανικών αποβλήτων άκρως τοξικών. Μέρος των δοχείων αυτών είχαν φθαρεί λόγω της μετακίνησής τους και επικίνδυνες χημικές ουσίες είχαν μολύνει το έδαφος και κατά συνέπεια τον υδροφόρο ορίζοντα.

20160426_11014320160426_110157

Xθές το πρωί τα αρμόδια κλιμάκια του δήμου με επικεφαλής την υπεύθυνη Περιβάλλοντος, Ελένη Βερούτη, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και αναμένονται εξελίξεις. Σημειώνουμε εδώ πως η περιοχή του Ήμερου Τόπου είναι κατοικήσιμη, ενώ η αντίδραση των μελών του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου ήταν άμεση όπως κι όλων των κατοίκων.

Κλείνοντας, πιστεύουμε πως πρέπει άμεσα να γίνει η απομάκρυνση των τοξικών φορτίων από την περιοχή καθώς οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι αρκετοί.


Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ