ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Εξαιρετικά ωφέλιμη για τους ανεργους δημότες η συνεργασία Δ. Ασπροπύργου – Mellon

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα, στον αγώνα κατά της ανεργίας, αυτή τη φορά στο Δήμο Ασπροπύργου, όπου το 52% των ωφελουμένων βρήκαν θέση εργασίας, αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου, μέσα στους τρεις (3) μήνες που διαρκεί ο εντατικός κύκλος ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός πρότυπου μοντέλου, που ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, «θέλω» και «μπορώ».

Ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» σε συνεργασία με τον εξαιρετικά δραστήριο Δήμο Ασπροπύργου, κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα εύρεσης εργασίας και συγκλονιστικές καλές μαρτυρίες από τους ωφελούμενους – δημότες του προγράμματος. Μια εκ των οποίων ακούστηκε και καθήλωσε τους παρευρισκομένους στην Τελετή Αποφοίτησης, που έγινε παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, των Αντιδημάρχων κ.κ. Αναστάσιου Παπαδόπουλου και Αβραάμ Κωνσταντινίδη, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του, κ Μελέτιου Μπουραντά, του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάσιο Χούπη, του Δρα. Ι. Σαλαμούρη, Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. knowl, και διακεκριμένων επαγγελματιών – επιχειρηματιών, κ. κ. Α. Γιαννίδη (CEO, VITEX / Αντ/δρος Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου), κα. Ε. Καλλονά (Γενική Διευθύντρια, Jungheinrich Ελλάς ΕΠΕ), κ. Γ. Βάνη (Director, Megas Yeeros), κ. Δ. Ζαφειριάδης (Πρόεδρος, Ελληνικός Νηογνώμονας), κα. Β. Ζάφειρα (Διευθύντρια HR Διυλιστηρίων, ΕΛΠΕ), κα. Ο. Σταυροπούλου και τον κ. Φ. Καραμανλή (Πρόεδρος & CEO αντίστοιχα, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.).

Ο κ. Μελετίου στο χαιρετισμό του, προς τους παρευρισκομένους ανέφερε τα εξής:
«Κυρίες και Κύριοι, Νέες και Νέοι, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Σας ευχαριστώ, ειλικρινά, για την παρουσία σας, σε τούτη την τελετή, που σηματοδοτεί μια ολόκληρη νοοτροπία αγώνα, και μια στάση ζωής που εκπέμπει πρότυπο και παράδειγμα! Ξέρετε, εδώ και εφτά (7) χρόνια, που διαρκεί τούτη η πρωτόγνωρη κρίση, Πολίτες, Δήμοι, όλοι οι φορείς και η Πολιτεία, ελεγχόμαστε, ζυγιζόμαστε καθημερινά, σ’ ότι αφορά στις στάσεις που υιοθετούμε. Μέσα απ’ την πορεία που χαράσσουμε και υλοποιούμε, φανερώνουμε το περίσσευμα ή το έλλειμμα της ψυχής μας, είτε πρόκειται για ατομικές προσπάθειες, είτε αφορά σε συλλογικές δράσεις. Κι όλη αυτή η διαδικασία, τούτα τα δίσεχτα χρόνια, σ’ ένα, διαχρονικό έγκλημα παραπέμπει: Σ’ αυτό που είχε θύμα την Παιδεία, την Εκπαίδευση του Τόπου μας, το θεμέλιο κάθε κοινωνίας!
Δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε όσα συνθέτουν λεπτομερώς τον αυτοχειριασμό μας. Της ώρας όμως είναι, να εκτιμήσουμε τη στάση του καθένα μας, τις στάσεις συλλογικών φορέων, απέναντι στο θεμελιακό πρόβλημα της Ελλάδας. Υπάρχουν, απ΄ τη μια πλευρά, οι ομφαλοσκόποι. Όσοι κατηγορούν το σκοτάδι, και ταυτόχρονα, αρνούνται να δουν το πρόβλημα κατάματα. Κι από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι εκείνοι που, βλέποντας πού κατρακύλησε ο τόπος αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα και στην καθεμία μας, δεν μένουν άπραγοι, μίζεροι τιμητές των λαθών που διέπραξαν οι άλλοι. Είναι αυτοί που, αντί να κατηγορούν μονότονα το σκοτάδι, αποφασίζουν να ανάψουν ένα κερί, και να βρουν το δρόμο που οδηγεί και πάλι στο φως. Αυτούς που άναψαν τέτοια, πολλά μικρά και μεγαλύτερα κεριά, τιμούμε απόψε.
Φίλες και Φίλοι μου! Κι έχει σημασία ότι, άναψαν για τους Νέους της Πόλης μας! Τιμούμε μια Βουλευτή της Περιφέρειάς μας, που υιοθέτησε μια πρωτοβουλία προσωπικής και εξατομικευμένης ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, για νέα παιδιά! Τιμούμε μια Κοινωνική Προσπάθεια, που εμπνεύσθηκαν και υλοποιούν κορυφαίοι Επιστήμονες. Τιμούμε την Κοινωνική Ευθύνη, πολλών φτασμένων ανθρώπων του Επιχειρείν, του καθημερινού αγώνα επιβίωσης, αλλά και προόδου! Τιμούμε, ζητώντας τους να απευθύνουν χαιρετισμό, σε τούτη την Τελετή, οραματικές προσπάθειες, που αποδεικνύουν ότι, ακόμα και στα δίσεχτα χρόνια, όποιοι τολμούν, δικαιώνονται! Κυρίως όμως, και πάνω από όσα προανέφερα, τιμούμε τους νέους και τις νέες της πόλης μας, οι οποίοι πορεύονται με πυξίδα τη γνώση, τη δημιουργική ανησυχία, την απόφαση να πολεμήσουν, για να τα αλλάξουμε όλα! Να χτίσουμε την Πατρίδα και τις Ζωές μας, απ’ την αρχή! Με δοκιμασμένα, αυθεντικά υλικά, κι όχι με τα υλικά κατεδαφίσεως, που χρησιμοποίησαν κάποιοι στο παρελθόν!
Κυρία Αμουργιανού, σας παρακαλώ να μεταφέρετε, στην Κυρία Μαρτίνου και στον πατέρα της, τον Κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, το σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας, για τούτη την ανεκτίμητη προσφορά! Δεχτείτε, και σεις προσωπικά, αλλά και όσοι μετέχετε σε τέτοιες προσπάθειες, το θαυμασμό μας, για την ποιότητα και της προσωπικής σας κατάθεσης. Κυρίες και Κύριοι της Knowl, Δόκτωρα Σαλαμούρη, Κυρία Σταυροπούλου, Κυρία Στούμπου, όλοι οι άγγελοι του Μέλλοντος των Νέων, καμαρώσαμε μαζί σας, στο άγγελμα ότι, αυτό που καταθέσατε, μέσα από το Πρόγραμμα Μέλλον, υιοθετήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Κύριε Γιαννίδη, Κυρία Καλλονά, Κύριε Βάνη, η παρουσία σας, μας τιμά και οι επιχειρηματικές σας προσπάθειες παραδειγματίζουν!
Αγαπητοί μου, Νέες και Νέοι του Ασπρόπυργου, είμαστε εδώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, για να υπογραμμίσουμε ότι, το ενδιαφέρον και η αγωνία μας για σας, δεν είναι πολιτικαντισμός και παχιά λόγια. Σας θέλουμε δίπλα μας στα αλήθεια! Και το δείχνουμε καθημερινά! Όπως σήμερα. Όπως κάνουμε με την ανάθεση του συντονισμού και της παρουσίασης των Διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, σε φοιτητές της πόλης. Όπως κάνουμε με το πλήθος των δράσεων του Πνευματικού μας Κέντρου. Όπως κάνουμε με το Κέντρο Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας. Όπως κάνουμε παντού! Για σας βρισκόμαστε σ’ αυτές τις θέσεις, και με τη δική σας εντολή πορευόμαστε. Καλή πρόοδο! Καλή Σταδιοδρομία! Σας ευχαριστώ!»
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και ο χαιρετισμός του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου κ. Μελέτιου Μπουραντά:
«Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι, Χρόνια Πολλά κι από εμένα, με τις πιο θερμές ευχές μου, για υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο, ατομική, οικογενειακή, της Πόλης μας και της Πατρίδας! Θα μου επιτρέψετε να επεκτείνω τους συλλογισμούς, που ήδη κατατέθηκαν, για να καταλήξουμε με πάσα βεβαιότητα, στο ίδιο αλλά ακόμη πιο ενισχυμένο συμπέρασμα. Δηλαδή πως, το όραμα, η σταθερή προσπάθεια, η ανιδιοτελής προσφορά, ο σεβασμός στις αρχές και στις αξίες αυτού του Τόπου, κι η επιδίωξη μιας σύγχρονης προσέγγισης, είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν σε διέξοδο, από την κρίση που βιώνουμε. Είμαστε περήφανοι που, σε τούτα, τα μαύρα Χρόνια, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά, εμείς όλοι, σ’ αυτήν την πόλη, Πολίτες κα Δημοτική Αρχή, αποτρέψαμε το οικονομικό ναυάγιο του Δήμου, και ταυτόχρονα, κάναμε το όνομα της Πόλης μας, ταυτόσημο με την πνευματική καλλιέργεια, την έμπρακτη στήριξη των Νέων, τη Μόρφωση, τη Γνώση, τον Πολιτισμό, την Εθνική και Κοινωνική Αυτογνωσία. Κάποτε, στο άκουσμα του ονόματος της πόλης μας, το μυαλό όλων πήγαινε στην άναρχη βιομηχανική συγκέντρωση, και σ’ ένα σωρό άλλα, αρνητικά στοιχεία. Κι αυτά, τα αρνητικά, δεν τα εξαλείψαμε, αλλά τα περιορίζουμε δραστικά κάθε μέρα. Την ίδια ώρα όμως, μετά από 10 χρόνια σκληρής προσπάθειας, όταν ακούν Ασπρόπυργος, το μυαλό όλων πηγαίνει σε πλήθος δράσεων, επιτευγμάτων, πρωτοβουλιών, που έχουν ονοματεπώνυμο.
Μια τέτοια δράση τιμούμε και σήμερα. Μια δράση «κουμπώνει» σε όλα όσα δεσμευτήκαμε και για τα οποία λάβαμε εντολή, που τιμούμε. Παιδιά, το ακούσατε και νωρίτερα, ο Δήμος, το Πνευματικό Κέντρο, όλοι οι φορείς της τοπικής Δημοκρατίας, σας θέλουμε κοντά μας, μπροστά από μας, πρωτοπόρους σε όλα! Το ίδιο και τους Επιχειρηματίες, που αγωνίζονται με επιτυχία, σε δύσκολους καιρούς. Το μέγεθος των δυσκολιών, δεν μας αποθαρρύνει! Μας πλημμυρίζει με εκείνο το πείσμα που εγγυάται πως, στο τέλος, θα ανατρέψουμε όσα μας κρατούν σε στασιμότητα, οδηγώντας, τις ζωές μας, την πόλη μας, την Ελλάδα, στο δρόμο που ποθούμε. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, Καλή σταδιοδρομία στα Νέα Παιδιά, κι ανάλογες επιτυχίες, σε σας που βάλατε ψυχή και γνώση, μεράκι κι ανθρωπιά, για την επιτυχία του!»
Το καινοτόμο, βραβευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης επαγγελματικών δεξιοτήτων «Mellon», σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής με στόχο την ένταξη ανέργων δημοτών τους στην αγορά εργασίας.
Ιδιαίτερης σημασίας, είναι η αναγνώριση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, με την έγκριση δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Κοιν. Σ.Επ. knowl, για τη συνέχισή του, σε ακόμα τέσσερις (4) Δήμους της Αττικής. Στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται ο 3ος εντατικός κύκλος στο Δήμο Μαρκοπούλου και ξεκινάει ο 4ος στο Δήμο Γαλατσίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ