ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας με «βιτρίνα» μινι μάρκετ στον Ασπρόπυργο

Το κύκλωμα είχε τη δυνατότητα να πλαστογραφεί ή να υφαρπάζει μεγάλη γκάμα δικαιολογητικών

Σε «βιτρίνα» για την κατασκευής πλαστών διαβατηρίων που έφταναν έως και τα 1.500 ευρώ το ένα, είχαν μετατρέψει ένα μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα πλαστογραφία εγγράφων και πιστοποιητικών, τα οποία στη συνέχεια κατέθεταν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, με σκοπό την εξαπάτησή τους και την υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, με τελικό σκοπό τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών.

Ως βιτρίνα για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα mini market στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί συμφωνούσαν με τα μέλη του κυκλώματος την τιμή για την έκδοση άδειας διαμονής, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη και υποβολή φακέλου δικαιολογητικών στην αντίστοιχη Υπηρεσία.

Οι τιμές για κατάρτιση πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, ανέρχονταν στα 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάρτισης μεμονωμένων δικαιολογητικών, οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως 300 ευρώ, ανάλογα με το είδος του πιστοποιητικού.

Το κύκλωμα είχε τη δυνατότητα να πλαστογραφεί ή να υφαρπάζει μεγάλη γκάμα δικαιολογητικών, όπως βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ., βεβαιώσεις απογραφής Ε.Φ.Κ.Α., βεβαιώσεις Α.Μ.Κ.Α., πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις Νοσοκομείων, πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής. Παράλληλα είχαν μετατρέψει σε ξενώνα για παράνομους μετανάστες ένα διαμέρισμα στον Ασπρόπυργο, λαμβάνοντας 150 ευρώ το μήνα ανά άτομο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 18 διαβατήρια,2 δελτία ταυτότητας, 9 άδειες διαμονής,5βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής,14 βεβαιώσεις κρατικού νοσοκομείου και 5.345 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ