ΤΟΠΙΚΑ

Εξελίξεις σχετικά με το νεκροταφείο Ασπροπύργου

Εξελίξεις σχετικά με το νεκροταφείο Ασπροπύργου“Έθαβαν τα χρήματα για τους τάφους” ήταν ο πρώτος τίτλος της εφημερίδας μας στις 14 Ιουνίου 2010. Το ρεπορτάζ αναφερόταν σε οργανωμένη απάτη στο κοιμητήριο Ασπροπύργου. Το ποσό της απάτης ανερχόταν στα 200.000 € ενω όπως είχαμε σημειώσει ο Δήμαρχος Νικ. Μελετίου είχε διαβιβάσει το πόρισμα στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε και πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα. Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό καθως έχουν ακουστεί και δημοσιευθεί πολλά γύρω απο το θέμα, μεταφέρουμε το δημοσίευμα που είχαμε κάνει τότε για να πάρετε μια γεύση.

ΘΡΙΑΣΙΟ 14 Ιουν 2010:

“Έθαβαν τα χρήματα για τους τάφους”

Μία περίεργη, αλλά κυρίως θλιβερή υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στον Ασπρόπυργο τις τελευταίες ημέρες. Στις παρέες, τα καφενεία και σε διάφορες συζητήσεις, το θέμα υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία ή δεν τολμούσε να το αποκαλύψει. Μέχρι που κάποιοι πολίτες, κάποιοι προερχόμενοι από τα Άνω Λιόσια, έκαναν έγγραφη καταγγελία. Ο λόγος είναι ότι ήρθαν στο κοιμητήριο του Ασπρόπυργου να αγοράσουν οικογενειακό τάφο, πλήρωσαν περίπου 2.500 ευρώ έκαστος και πήραν …υποσχέσεις. Η πώληση τάφων από δύο υπαλλήλους του κοιμητηρίου Ασπροπύργου, την Δ.Χ. (κουμπάρα του δημάρχου) και τον Ν.Κ., με πλαστές αποφάσεις, όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Ν. Μελετίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη εικάζεται ότι ξεκίνησε στις αρχές του 2009. Κι αυτό γιατί υπάρχει πλαστή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με ημερομηνία 3/09. Γραφολόγος διαπίστωσε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος ότι οι υπογραφές της προέδρου κας Α. Τσίγκου δεν προήλθαν από την ίδια, αλλά είναι πλαστογραφημένες, ενώ οι αριθμοί των αποφάσεων είναι υπαρκτοί, αλλά αντιστοιχούν σε άλλες… πραγματικές αποφάσεις. Για την πλαστογραφία κατηγορείται η Δ.Χ. , ενώ για παράβαση καθήκοντος ο Ν.Κ., ο οποίος, μεταξύ άλλων, δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του για όσα γίνονταν. Ελεγκτέα είναι και η Πρόεδρος του Κοιμητηρίου για παράβαση καθήκοντος, διότι ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των νόμιμων διαδικασιών στο κοιμητηριο.

Κ. Σουλεμεζίδης:”Μου είπαν να βοηθήσω και να μην φοβάμαι”

Το θέμα πληροφορήθηκε, είπε ο δήμαρχος πέρυσι τα Χριστούγεννα, όταν κάποια θύματα απευθύνθηκαν στον ίδιο για να τον ενημερώσουν ότι έπεσαν θύματα απάτης και τον περασμένο Μάρτη ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να ολοκληρωθεί και να δοθεί το πόρισμα την Πέμπτη 10/06 στο δήμο Ασπροπύργου. Αυτό στάθηκε η αιτία για να παραιτηθεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/ νος ΣοRλεμεζίδης από θέσεις που κατείχε στο δήμο, διότι σύμφωνα με το πόρισμα είχε, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τους υπαλλήλους του νεκροταφείου για παραχώρηση τάφων χωρίς καμία αρμοδιότητα ή παραχώρηση δικαιώματος από το δήμαρχο. Ο κ. Σουλεμεζίδης αρνήθηκε στη συνεδρίαση, όπου παρέστη ότι λάμβανε χρήματα από τους πολίτες, έστω και για να τα δώσει στην υπάλληλο του νεκροταφείου, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε ούτε καν αυτό. Όπως είπε ο κ. Σουλε- μεζίδης: “ο υπάλληλος του νεκροταφείου Ν.Κ. μου ζήτησε να τον βοηθήσω για 20 τάφους. Εγώ συμφώνησα να μεσολαβήσω για να εξυπηρετήσω τους πολίτες, αλλά είπα να μην έχουμε μετά προβλήματα κι εκείνος μου είπε να μην φοβάμαι”. Σύμφωνα με το πόρισμα, που ανάγνωσε ο δήμαρχος, ο κ. Σουλεμεζίδης, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η Δ.Χ. χρηματιζόταν. Δ. Χατζηδημητρίου: “Δικλείδες ασφαλείας, όπου υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές” Στο μεταξύ, το πόρισμα κάνει λόγο για 8 περιπτώσεις πώλησης τάφων, ενώ οι πραγματικές υποθέσεις είναι πολύ περισσότερες, όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος σε σχετική επισήμανση του κ. Δ. Χατζηδημητρίου. Να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ασπρόπυργος SOS”, κ. Θ. Σερέπας απουσίαζε, λόγω παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή για το ίδιο θέμα. Ο κ. Χατζηδημητρίου, που πήρε το λόγο, χαρακτήρισε ελλιπές το πόρισμα , διότι διακινήθηκαν πολλά χρήματα και διευκρίνισε ότι η παράταξη στην οποία ανήκει θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Στηλίτευσε τη διοίκηση του δήμου, που σε περιπτώσεις, όπου υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές, όπως ήταν και αυτή με το τμήμα αλλοδαπών, δε δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων με αποτέλεσμα αυτές οι καταστάσεις να επαναλαμβάνονται.

 

Ν. Μελετίου: “Οι πολίτες δε ζητούσαν αποδείξεις”

Ο κ. Μελετίου, πάντως επέρριψε ευθύνες και στους πολίτες, διότι πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές τους στο κοιμητήριο και όχι σε κάποιο ταμείο του δήμου και δε ζητούσαν αποδείξεις γι’ αυτές με αποτέλεσμα να μην είναι κατοχυρωμένοι. Βέβαια, οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου είχαν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την πλαστότητα των οποίων, προφανώς δε μπορούσε να γνωρίζει κάποιος, πόσο μάλλον ένας ανυποψίαστος πολίτης. Επιπλέον, ο δήμαρχος επέκρινε τους πολίτες, διότι δεν προέβησαν νωρίτερα σε έγγραφες καταγγελίες, ώστε να προχωρήσει το θέμα δια της νόμιμης δικαστικής οδού και να φτάσει το συντομότερο στον εισαγγελέα. Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο του οποίου θύματα ήταν πολλοί Πόντιοι, διότι για τη συγκεκριμένη ομάδα η αγορά τάφων απο- τελεί βασική προτεραιότητα, θα ακολουθήσει πλέον τη νομική οδό, ενώ οι δύο υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο κ. Σουλεμεζίδης εκτός δημοτικής ομάδας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δηλώσεις των επικεφαλής Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των συνεχών εξελίξεων, ζητήσαμε την Παρασκευή και φιλοξενούμε σήμερα τις δηλώσεις του δημάρχου Ασπροπύργου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ν. Μελετίου : “Έθεσα σε διαθεσιμότητα τους εμπλεκόμενους και διαβίβασα το πόρισμα στον εισαγγελέα” “Ολοκληρώθηκε η ένορκη διοικητική εξέταση, βγήκε το πόρισμα, έθεσα σε διαθεσιμότητα τους δύο βασικούς εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διαβίβασα το πόρισμα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, σήμερα το διαβίβασα στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής για να λάβει γνώση και επίσης επειδή τα παραπτώματα είναι μεγάλα και δεν είναι στη δικαιοδοσία του δημάρχου ή της δημαρχιακής επιτροπής, διαβίβασα το φάκελο στο Πειθαρχικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για να επιρρίψει τις ποινές, όταν συνεδριάσει, πιθανώς σε 12 μήνες. Η υπόθεση, όμως είναι στη δικαιοσύνη και θα επιληφθεί πλέον ο εισαγγελέας. Εγώ μόνο ένα σχόλιο μπορώ να κάνω: όποιος υπάλληλος είναι επίορκος, θα είμαι αμείλικτος”.

Αθ. Σερέπας: “Η διαφθορά στο δήμο μας δεν σεβάστηκε ούτε τους ιερούς τάφους”

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ SOS” έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση :

Συμπολίτισσες, συμπολίτες ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ 2.500 ευρώ ΕΩΣ 4.000 ευρώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ. ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΛΑΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009; ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ‘’ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ’’ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΟΣΤΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ‘’ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ’’ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΜΑXΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΝΑΤΕ Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ 8 ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 70; ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 250.000€ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ SOS – ΣΕΡΕΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(επικεφαλής) – ΤΣΙΓΚΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ – ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στέλιος Αλμπάντης: “Είναι λυπηρό να βγαίνουν κάθε τόσο στην επιφάνεια σκάνδαλα που γίνονται στο δήμο Ασπροπύργου”

Είναι λυπηρό να βγαίνουν κάθε τόσο στην επιφάνεια σκάνδαλα που γίνονται στο δήμο Ασπροπύργου ή παραβατικές πράξεις, γιατί το μόνο κακό που μένει είναι η εικόνα της περιοχής του Ασπροπύργου προς τα έξω. Από κει και πέρα δεν έχω να πάρω καμία θέση, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, θα πάνε στη δικαιοσύνη και όταν τελειώσει το οτιδήποτε, αν χρήζει να κάνω κάποια κριτική, θα την κάνω τότε. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, ούτε μπορώ να προκαταβάλλω τα δικαστήρια, ούτε το δικαστή, ούτε τον εισαγγελέα, ούτε κανέναν. Θα περιμένω, όπως πρέπει να κάνει κάθε νόμιμος πολίτης΅

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ