ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Επέκταση του αστικού πρασίνου και εργασίες εξωραϊσμού σε δεκάδες σημεία του δήμου Ασπροπύργου

Η Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου, έχοντας ως κύριο στόχο τη βελτίωση του κλίματος, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της Πόλης, προχώρησαν στη φύτευση τετρακοσίων πενήντα (450) δέντρων, σε διάφορες περιοχές του Ασπρόπυργου.
Η ύπαρξη και η επέκταση του αστικού πρασίνου, συμβάλλουν καθοριστικά στη βιωσιμότητα της πόλης, προσδίδοντας οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Συγκεκριμένα, η φύτευση ψηλών δέντρων στην πόλη, δρα ως καταλύτης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, στην απορρόφηση και στο φιλτράρισμα της ηλιακής ακτινοβολίας, στη μείωση της εξάτμισης του εδαφικού νερού, μειώνοντας τους κινδύνους πλημμυρών καθώς και στην απορρόφηση των θορύβων. Επίσης, το πράσινο συμβάλλει στον εξωραϊσμό της πόλης και δίνει στους κατοίκους την αίσθηση της επαφής με τη φύση και το σημαντικότερο όλων βοηθάει στην εξοικονόμηση της ενέργειας και στη βελτίωση της υγείας.
Έτσι, σύμφωνα με το προκαθορισμένο πλάνο της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, τα συνεργεία του Δήμου Ασπροπύργου πραγματοποίησαν τη φύτευση ψηλών δέντρων όπως, πλατάνια, φλαμουριές, λεύκες, κερλετόριες, μουριές, κατάλπες, γιακαράντες, σοφόρες, κουτσουπιές, γρεβιλλέες, μανόλιες, λιγούστρα, δάφνες, χαρουπιές και κυπαρίσσια στους παρακάτω χώρους: Στην Πλατεία Ολυμπιονικών και σε διάφορους χώρους πρασίνου, στη περιοχή της Παραλίας, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου, στην Πλατεία Ασπροπύργιων Αγωνιστών, στο 2ο Δημοτικό, στην Πλατεία Εθνικής Συμφιλίωσης επί των οδών Θερμοπυλών και Φυλής, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας, στην οδό Νίκης στη περιοχή Γερμανικά, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεων, επί των οδών Αγίας Τριάδος και Μεγαρίδος, στο Αγροκήπιο, στο 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, στο Πάρκο του Αεροδρομίου, στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Κτήμα Ραπανάκη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ