ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βενιζέλου εναντίον Π.Καμμένου και αιχμές κατά Μοσκοβισί

Οξύτατη επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι «γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό  σύστημα διακυβέρνησης αλλά και το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου».

Την ίδια στιγμή ο κ. Βενιζέλος αφήνει αιχμές για τις δηλώσεις Μοσκοβισί, υποστηρίζοντας ότι o Ευρωπαίος Επίτροπος θα πρέπει να σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά, «εάν η Επιτροπή έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «μπορεί να πει ο κ. Moscovici ότι πρέπει να γιορτάσω την ενσωμάτωση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ –αναρωτιέμαι εγώ– στο ευρωπαϊκό σύστημα, ότι εδώ πήραμε ένα εθνικολαϊκιστικό ριζοσπαστικό μόρφωμα και το μετατρέψαμε σιγά-σιγά σε ένα συμβατικό ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο ακολουθεί την κεντρική γραμμή, είναι ενδοτικό στο εξωτερικό, δεν φέρνει αντιρρήσεις, αποδέχεται τα πάντα, κλείνει τα θέματα, άρα γιατί να μη γιορτάσουμε την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κατεστημένο με την ταπεινωτικότερη δυνατή μορφή».

Ας τον διευκολύνουμε, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «ας πούμε ότι υπάρχει ένα αφήγημα καθαρής εξόδου, το οποίο είναι ψευδές, ή ας τον διευκολύνουμε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μη φορτωθεί η παρούσα κυβέρνηση την περικοπή των συντάξεων, που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή και η παρούσα κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου, για να διευκολύνουμε τη διατήρηση κάποιων καταστάσεων στην Ελλάδα, το οποίο είναι απολύτως απαράδεκτο από ευρωπαϊκή άποψη, διότι ενθαρρύνει τη συνέχιση των ψεμάτων, των ασαφειών και των κινδύνων του λαϊκισμού».

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι κατά της περικοπής των συντάξεων και όπως είπε θέλω να εφαρμόζεται το κριτήριο του Συμβουλίου Επικρατείας για το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, αλλά μπορεί να με διαβεβαιώσει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος ή ο κ. Moscovici ότι δεν θα καταρρεύσει μεθαύριο το ασφαλιστικό σύστημα συνολικά, με αδυναμία καταβολής, αρχικά, των επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ και, μετά, και ενός τμήματος των κύριων συντάξεων; ».

Επίθεση σε Π.Καμμένο

Αναφορικά με τον υπουργό Άμυνας, ο κ. Βενίζελος τόνισε πως  «ο κ. Καμμένος γελοιοποιεί τα πάντα, γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια και, βεβαίως, γελοιοποιεί και το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Άμυνας» , διότι η συμπεριφορά αυτή – όπως είπε – είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα.

«Δεν μας επιτρέπει να έχουμε πια κανένα σοβαρό κριτήριο για την αξιολόγηση των πολιτικών συμπεριφορών, γιατί όλα έχουν γίνει, πραγματικά, κενά περιεχομένου. Είναι αυτή η υδαρής κατάσταση για την οποία έχω μιλήσει» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το  κυβερνητικό σχήμα είπε πως «αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν την εξουσία, δεν είναι σε στερεά κατάσταση, δεν πιστεύουν πουθενά, δεν έχουν ραχοκοκαλιά, δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρχει αξιακό κριτήριο, δεν υπάρχει συνειδησιακή ευαισθησία, δεν είναι ούτε καν ένα υγρό το οποίο, εν πάση περιπτώσει, έχει μία σαφή μορφή, είναι αυτό το υδαρές πράγμα, το οποίο παίρνει τη μορφή του δοχείου στο οποίο κάθε φορά τοποθετείται».  Διότι το μόνο κριτήριο, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος,  «είναι η συνέχιση της παραμονής στην εξουσία, και μάλιστα με έναν τρόπο που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και ευαισθησίας. Διότι εδώ διαφωνούν στα ουσιώδη, προετοιμάζουν το πολιτικό διαζύγιό τους, αλλά βεβαίως παραμένουν και ασκούν την εξουσία».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ