ΤΟΠΙΚΑ

Επίκειται σωρεία απολύσεων στον δήμο Ασπρόπυργο

dimarxeio aspropirgou 1Μπορεί οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να ανεστάλησαν πριν από τρεις ημέρες, εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις να αρχίσουν την αποστολή επιστολών σε δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου Ασπροπύργου. Tα ειδοποιητήρια αυτά προσκομίζονται σταδιακά σε υπαλλήλους, από τους οποίους ζητείται η κατάθεση διάφορων δικαιολογητικών . Η παραπάνω ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί τον ‘’προθάλαμο’’ μαζικών απολύσεων στον δήμο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις συμβάσεων που δεν πληρούν τις νόμιμες διαδικασίες.

Πολλοί αναρωτιούνται αν οι τελευταίες κινητοποιήσεις, που διήρκησαν περίπου τρεις εβδομάδες, αν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή αν χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να εκτονωθεί η οργή των εργαζομένων. Από την πρώτη στιγμή, μέσα από τα φύλλα της εφημερίδος μας, είχαμε τονίσει ότι για αυτήν την κατάσταση οι τελευταίοι που φταίνει είναι οι εργαζόμενοι. Τις μεγαλύτερες ευθύνες φέρουν αυτοί που εφάρμοσαν κατά καιρούς τους νόμους περί προσλήψεων με τέτοιο τρόπο ώστε οι υπάλληλοι να βρίσκονται σε μόνιμη ανασφάλεια- ομηρία. Αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να τους ανακαλύψεις. Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για περίπου 200 απολύσεις στον Δήμο, τότε θα παρουσιασθεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα στην πόλη. Αλήθεια, ποιος θα αναλάβει μετά το κόστος – αν τελικά δρομολογηθεί κάτι τέτοιο;

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ