ΤΟΠΙΚΑ

Επανάληψη δημαιρεσιών στον δήμο Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1Κι όμως είναι δυνατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επαναληφθούν οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου.
Ας είναι καλά οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου για τα αποτελέσματα, καθώς ορισμένοι δεν ξέρουν να κάνουν ακόμη μαθηματικές πράξεις….., όπως και αυτοί που δεν ανάγνωσαν έγκαιρα την απόφαση, ώστε να προβούν στις ανάλογες ενστάσεις για διόρθωση του λάθους.
Αυτό το σημειώνουμε διότι στις 8 Ιουλίου 2014 πάρθηκε απόφαση του Πολυμελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών για τα οριστικά αποτελέσματα του δήμου Ασπροπύργου και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν 795/2014.
Η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε στον δήμο στις 5 Σεπτεμβρίου 2014! Δηλαδή μεσολάβησαν σχεδόν δύο μήνες χωρίς κανείς να έχει ενημερωθεί για αυτό το λάθος. Στη συνέχεια, ο δήμος όρισε την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων στις 31 Αυγούστου, κι έτσι πήραν όρκο δημοτικοί σύμβουλοι που δεν αναφέρονταν στη λανθασμένη απόφαση του Πρωτοδικείου. Κατόπιν, στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Δ.Σ. !
Τα ερωτήματα που γεννιώνται  λοιπόν είναι δύο : α)Γιατί αφού ήρθε σε γνώση της δημοτικής αρχής η απόφαση του Πρωτοδικείου δύο ημέρες πριν , δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου,  έγινε η διαδικασία των δημαιρεσιών στις 7 Σεπτεμβρίου; Αυτό το αναφέρουμε διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν αλλάξει η απόφαση άμεσα, αναμένεται η επανάληψη της διαδικασίας.
β) Γιατί έγινε ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων στις 31 Αυγούστου χωρίς να έχει λάβει γνώση της λανθασμένης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που πάρθηκε στις 8 Ιουλίου του 2014, ήτοι δύο μήνες νωρίτερα, ώστε να γίνουν από τον δήμο ή άλλον ενδιαφερόμενο οι απαραίτητες ενστάσεις για τη διόρθωση του λάθους;
 Υπογραμμίζουμε εδώ ότι στην πρόσκληση του δήμου για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων αναφέρεται ότι ήταν σε γνώση τους η υπ’ αριθμόν 456/2014 του αρμοδιου Πρωτοδικείου Αθηνών…. Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει αριθμό απόφασης 795/2014!
Όπως ήδη αναφέραμε στο έγγραφο του Πρωτοδικείου με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών – ανάμεσα στα άλλα- υπήρξαν στις μαθηματικές πράξεις για το μέτρο ανάδειξης των υποψηφίων εμφανή λάθη, μεταφέροντας την μία έδρα του Συνδυασμού του Βαγγέλη Παπανικολάου στον συνδυασμό του κ. Γιάννη Ηλία.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο δήμος, με επιστολή του ζήτησε άμεσα τη διόρθωση του λάθους, αλλά δεν αποκλείεται μέχρι τη διόρθωσή του να περάσουν αρκετοί μήνες, κι η βούληση των ψηφοφόρων του Ασπροπύργου να είναι αλλοιωμένη στο Δ.Σ. του δήμου.
 Τελειώνοντας, επισημαίνουμε ότι οι παραπάνω εξελίξεις προκαλούν καθυστερήσεις στη λειτουργία του δήμου, καθώς αν δεν διορθωθεί άμεσα το λάθος, θα πρέπει να ορκισθεί ο νέος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Γιάννη Ηλία και να επαναληφθούν οι δημαιρεσίες στον δήμο.
Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kos pap
7 years ago

doulia meletiou?????????

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ