ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Επισήμως σε ΕΤΒΑ – Goldair το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου

Η κοινοπραξία Goldair Cargo και ETBA ΒΙΠΕ (συμφερόντων Τρ. Πειραιώς) ανακηρύχθηκε από το Δ.Σ της ΓΑΙΟΣΕ προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Θριάσιου Πεδίου συνολικής έκτασης 588 στρεμμάτων. Το έργο θα κατασκευάσει η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ

Το εμπορευματικό κέντρο αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο για τα Ελληνικά δεδομένα. Το μεγάλο μέγεθος του (δυνατότητα δόμησης περίπου 240.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων), η στρατηγική του χωροθέτηση κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, οι άψογες οδικές συνδέσεις στους κυρίως οδικούς άξονες, και κυρίως η διασύνδεση του με τον λιμένα του Ν. Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναμένεται να συμβάλει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι για να μπουν οι τελικές υπογραφές, απαιτείται η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Όσον αφορά την οικονομική προσφορά των Goldair Cargo-ΕΤ.ΒΑ ΒΙΠΕ, χαρακτηρίζεται ως εύλογη από την ΓΑΙΑΟΣΕ, με τον ανάδοχο να έχει προσφέρει εφάπαξ ποσό ύψους €10 εκατ. και στη συνέχεια, σε ετήσια βάση, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,51% του κύκλου εργασιών. Ακόμη το πρώτο έτος το σχήμα θα καταβάλει εγγυημένο τίμημα ύψους €350.000.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ