ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την υδροδότηση της Κινέττας και του Αλεποχωρίου

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα, για το θέμα της υδροδότησης της Κινέττας και του Αλεποχωρίου με συμμετοχή των Δημάρχων Μάνδρας- Ειδυλλίας, κ. Ι. Κριεκούκη και Μεγάρων, κ. Γ. Σταμούλη, του Γεν. Δ/ντη ΕΥΔΑΠ, κ. Κ. Βουγιουκλάκη, του Δ/ντη Ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, κ. Α. Νασίκα, την Δ/ντρια Τεχνικών Έργων ΠΕΔΑ, κ. Μ. Καράλη, του ειδικού συνεργάτη Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δ. Ραφτόπολου, υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΔΑΠ και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΔΑ, καθώς και εκπροσώπους και μέλη των Ενεργών Πολιτών Αλεποχωρίου και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεποχωρίου.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη αποσαφηνίστηκαν τα ακόλουθα:

Για την υδροδότηση της Κινέττας που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 6.700.000 ευρώ, οι δυο εκκρεμότητες από την πλευρά του Δήμου Μεγάρων που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δεξαμενής και τη σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, έχουν αντιμετωπιστεί και το έργο δρομολογείται.

Για την υδροδότηση του Αλεποχωρίου, έχει ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας η σχετική μελέτη με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ (αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου),  ενώ θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του έργου με προϋπολογισμό  5.950.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής με την ένταξη των σχετικών μελετών και έργων στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων αποδεικνύει στην πράξη την απόφασή της για στήριξη και επίσπευση των έργων υδροδότησης στις δυο περιοχές, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Γ. Βασιλείου: «Η δική μας στήριξη και συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής είναι δεδομένη, λαμβάνοντας υπόψη τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κινέττας και του Αλεποχωρίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει είτε μέσω των ιδίων πόρων της είτε μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΠΕΠ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, πρόγραμμα με ειδική μέριμνα για τη Δυτική Αττική και έργα όπως αυτά της υδροδότησης στην Κινέττα και το Αλεποχώρι.

Και τα δυο έργα, παρότι η υδροδότηση περιοχών όπου υπάρχει δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι αρμοδιότητα των Δήμων, πέρα και ανεξάρτητα από τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως έργα προτεραιότητας για τις δυο περιοχές με πρόβλεψη σχετικών πόρων. Η δική μας στήριξη και συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής είναι δεδομένη, λαμβάνοντας υπόψη τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κινέττας και του Αλεποχωρίου».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ