ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας Γρ. Κοροπούλη στον ΟΑΣΑ

Στα όρια τους οι κάτοικοι. Συγκεντρώθηκαν 300 υπογραφές διαμαρτυρίας

Πλήρη έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, στα όρια της περιοχής Τσακάλι και ιδιαίτερα στον οικισμό Ποντίων, στο βόρειο άκρο της Μαγούλας καταγγέλει με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας.

Το σοβαρό θέμα της έλλειψης συγκοινωνίας στα όρια της περιοχής Τσακάλι και ιδιαίτερα στον οικισμό Ποντίων, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας θέτει με επιστολή του προς τον ΟΑΣΑ , τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και Βουλευτές, ο αντιδήμαρχος Μαγούλας Γρηγόρης Κοροπούλης, ζητώντας άμεσα λύση για τους κατοίκους της περιοχής, η αντοχή των οποίων έχει εξαντληθεί.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Αρ.Πρωτ. : 7865 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ηρώων Πολυτεχνείου 2ΜΑΓΟΥΛΑ – Τ.Κ. 19018
Τηλ. : 2132140412 – 410 FAX : 2132140413
Ημερομηνία: 13/06/2018
ΠΡΟΣ: ΟΑΣΑ
ΚΟΙΝ : Γραφείο Δημάρχου Ελευσίνας
Γραφείο Αντιπ/ρχη Δυτ.Αττικής
Γραφεία Βουλευτών Περιφ.Αττικής
Γραφείο Προέδρου Δ.Σ Ελευσίνας
Επικεφαλής Συνδυασμών Δ.Σ Ελευσίνας
Αξιότιμοι κύριοι. Με αφορμή την έναρξη επαφών και συζητήσεων με θέμα την αναβάθμιση κι ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιακών γραμμών του δήμου μας από και προς το κέντρο των Αθηνών, ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα αναδεικνύεται και τίθεται προς συζήτηση. Αφορά την πλήρη έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, στα όρια της περιοχής Τσακάλι και ιδιαίτερα του οικισμού Ποντίων, στο βόρειο άκρο της δημοτικής μας ενότητας και της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Ο οικισμός Ποντίων Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, συγκροτείται από εκατό περίπου κατοικίες, με τριακόσιους ενήλικες κατοίκους και εκατόν πενήντα παιδιά. Εν δυνάμει, ο αριθμός των κατοικιών και των δύο οικισμών ξεπερνά τις τριακόσιες, και ο αριθμός των κατοίκων ξεπερνά τους χίλιους. Όλος αυτός ο πληθυσμός, νομοταγών και φορολογουμένων πολιτών, με χαμηλά εισοδήματα και προβλήματα ανεργίας, στερείται παντελώς του δικαιώματος και της δυνατότητας επικοινωνίας τόσο με το κέντρο της δημοτικής μας ενότητας από το οποίο απέχει τρία με τέσσερα χιλιόμετρα, όσο και με το κέντρο της Ελευσίνας, από την οποία απέχει οκτώ χιλιόμετρα.
Αντίστοιχες κατ ελάχιστον, είναι και οι αποστάσεις που πρέπει να διασχίσουν καθημερινά, με όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους πιθανούς κινδύνους κατά τις νυκτερινές ώρες, δεδομένου ότι ο οικισμός στερείται επίσης παντελώς δημόσιων υπηρεσιών σχολικών μονάδων και καταστημάτων.
Το πλησιέστερο σχολείο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, το δημοτικό ιατρείο στα τέσσερα χιλιόμετρα, όπως και το δημοτικό κατάστημα της δημοτικής μας ενότητας. Οι κατά καιρούς προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος τους δεν έχουν καρποφορήσει.
Έτσι, παρουσιάζεται το κοινωνικά απεχθές και αντιδημοκρατικό φαινόμενο, της άνισης μεταχείρισης νομίμων και φορολογούμενων πολιτών, που τους μετατρέπει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επαναφέρουμε το θέμα με την κατάθεση τριακοσίων υπογραφών που τονίζουν την ανάγκη και την εξαντλημένη αντοχή τους, και παρακαλούμε για την εξέταση του θέματος με το ενδιαφέρον και τη σοβαρότητα που απαιτείται και διαπιστώσαμε κατά την πρόσφατη πρώτη συνάντησή μας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ