ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Επιστολή Νίκου Μελετίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το τραγικό συμβάν στο Μενίδι

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που απηύθυνε, προς τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και τάξης, στη Δυτική Αττική.

Παρακάτω σας μεταφέρουμε την επιστολή:

«Αξιότιμε, Κύριε Υπουργέ,

το τραγικό συμβάν, στο Δημοτικό Σχολείο των Αχαρνών, αλλά και οι δικές σας επισημάνσεις, για τη μακρόχρονη απουσία αστυνόμευσης, στη Δυτική Αττική, υπαγορεύουν την ανάγκη, υπό το βάρος της απώλειας της ζωής ενός εντεκάχρονου παιδιού, για σχεδιασμό και λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, στον πολύπαθο τόπο μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που απευθύνουμε έκκληση προς την Πολιτεία. Έχουμε απευθύνει, δυστυχώς, εις ώτα μη ακουόντων, δεκάδες επιστολές, στους κατά καιρούς Υπουργούς, με αρμοδιότητα την Προστασία του Πολίτη και τη Δημόσια Τάξη.

Αν ανατρέξετε στο αρχείο του Υπουργείου, έχουμε περιγράψει λεπτομερώς, όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, με πρωταγωνιστές κάποιους που μετέτρεψαν σε επάγγελμα τις όποιες πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, και με τη βοήθεια Μ.Κ.Ο., που εμπορεύονται το ζήτημα των ανθρωπίνων
δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει «επικράτειες φόβου» και «νησίδες μη εφαρμογής του Νόμου».

Στο σημείο αυτό, οφείλω να σας αναγνωρίσω δημόσια, πως δεν κωφεύσατε στις επισημάνσεις μας. Ωστόσο, αν και πρόκειται για πρόβλημα δεκαετιών, ως Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, σε σας πέφτει ο κλήρος, για ουσιαστικές πρωτοβουλίες, για μέτρα, τομές και ρήξεις, που θα χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του. Για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, το οποίο πρέπει να ξεκινήσει από την επίλυση του ζητήματος που αφορά στη δραματική υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Αττικής. Από εκεί και πέρα όμως, είναι πάρα πολλά, αυτά που πρέπει να αλλάξουν, για να μη βρισκόμαστε διαρκώς, μπροστά σε νέες τραγωδίες. Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε ότι, όσα πασχίζει να περισώσει η Ελληνική Αστυνομία, καταρρέουν, εξαιτίας μιας ιδιότυπης ασυλίας, που απολαμβάνουν οι παρανομούντες, από το δικαστικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι, ο θάνατος του μικρού Μάριου, στις Αχαρνές, ήταν το τραγικό αποτέλεσμα γιορτής, για τη μη προφυλάκιση ατόμων που σχετίζονταν με ναρκωτικά. Γι΄ αυτό,
Κύριε Υπουργέ, με υπευθυνότητα και σεβασμό, σας παρακαλώ να δεχτείτε την πρόταση του Δήμου Ασπροπύργου, για μια σειρά πρωτοβουλιών, δυναμένων να δρομολογήσουν λύση στο πρόβλημα. Κι αυτές, είναι:

1 ον ) Να συγκαλέσετε Σύσκεψη, υπό την Προεδρία σας, με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Δυτικής Αττικής, Εκπροσώπων της Περιφέρειας, και των ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Προκειμένου να μορφώσει το Υπουργείο τη σαφέστερη δυνατή εικόνα, για τις περιοχές που συνιστούν «άβατο» και για το σύνολο των έκνομων δραστηριοτήτων, που μετέτρεψαν σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Δυτικής Αττικής.

2 ον ) Να αιτηθείτε, κατόπιν, από την αρμόδια Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την οργάνωση ειδικής συνεδρίασης, προκειμένου να παρουσιασθούν τα συμπεράσματα κι οι επισημάνσεις των εκπροσώπων όλων των τοπικών κοινωνιών. Με στόχο, να χτυπηθεί το κακό, στη ρίζα του, δηλαδή, να τροποποιηθεί η νομοθεσία, στα σημεία εκείνα που λειτουργούν ως στυλοβάτες εγκληματικών συμμοριών. Διότι, το γνωρίζετε καλά, για το ίδιο έγκλημα, διαφορετικά αντιμετωπίζεται ένας πολίτης που ανήκει στις λεγόμενες «ευπαθείς» ομάδες, από ένα που δεν ανήκει σ΄ αυτές. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ανθεί, απ΄ την πλευρά των ευνοημένων του Νόμου, το εμπόριο ναρκωτικών, τσιγάρων, ενίοτε και ανήλικων παιδιών, η καύση ελαστικών, που οδηγεί σε αργό θάνατο, τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κυκλοφορία οχημάτων ερειπίων; που ενίοτε τα οδηγούν ανήλικοι, οι κλοπές, οι ληστείες, οι επιθέσεις σε άλλες, «ειδικές ομάδες», όπως οι μετανάστες. Κι όλα αυτά, διαδραματίζονται με τη στήριξη και τη νομική κάλυψη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν για «ρατσισμό», όποιον επισημαίνει-καταγγέλλει το έγκλημα, απ΄ οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζετε ότι, η Δυτική Αττική είναι ο μοναδικός ίσως, ζωντανός κόμβος Ενέργειας, βαριάς Βιομηχανίας, Γενικού και Διαμετακομιστικού Εμπορίου, της σκληρά δοκιμαζόμενης Χώρας μας.
Πέραν των όσων ανέφερα, λοιπόν, λόγοι που άπτονται αυτής ταύτης της επιβίωσης της Ελλάδας, απαιτούν τη λήψη μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες και την αλλαγή του πλαισίου αντιμετώπισης των παρανομούντων. Απαιτούν σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, για όλους, ισονομία και αμείλικτη αντιμετώπιση των παρανομούντων. Τολμήστε να ασκήσετε το ρόλο που υπαγορεύουν τα καθήκοντά σας, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και να είστε βέβαιος ότι, σύσσωμοι οι Πολίτες της Δυτικής Αττικής, όλοι οι Έλληνες, θα σας στηρίξουν.»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ