ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ – Απρόβλεπτη η αντίδραση Βενιζέλου

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ έχει πλέον σφραγίδα, ωστόσο φέρνει και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Χθες σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την αυτόνομη επιστροφή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Έγινε σήμερα ένα σημαντικό βήμα» είπε ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά όπου είχαν συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν επιστρέψει ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στο παρελθόν ζήτημα επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού και είναι ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησής του και δημιουργίας νέου ρήγματος.

Την ενδεχόμενη αποχώρηση Βενιζέλου από το Κίνημα θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη που συντάχθηκαν με τον Ευ. Βενιζέλο και βρέθηκαν απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Οι προθέσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αν δεν υπάρξει νωρίτερα κάποια αντίδραση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει κάνει ήδη την κίνησή της καθώς την Κυριακή ανακοινώνει νέο πολιτικό φορέα.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ

«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ