ΤΟΠΙΚΑ

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Κέντρου Υγείας στα Άνω Λιόσια

Χρήστος Παππούς
Χρήστος Παππούς

Επίσκεψη στους χώρους του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Το Δήμαρχο συνόδευσαν ο Διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Περικλής Αλεβίζος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος κι ο Αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα υγείας Γιώργος Αντωνόπουλος. Κατά την επίσκεψή συζητήθηκαν με το προσωπικό, αλλά και τους γιατρούς και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Βάβουλα και Αγγελική Παπαδάτου οι τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες, που σχετίζονται, κυρίως, με την επισκευή και την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από το ΙΚΑ, στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο θα προμηθεύσει το Κέντρο με τον απαραίτητο Ιατρικό εξοπλισμό και θα το στελεχώσει με προσωπικό. Τονίστηκε, ακόμα, η ανάγκη να μην μεταφερθούν στο κτίριο οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Αχαρνών, όπως έχει αναφερθεί από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Ιδρύματος. Εικόνα εγκατάλειψης στο κτήριο, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησής του Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησής του, αλλά ο Περικλής Αλεβίζος τόνισε ότι από τη στιγμή που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας μπορούν να αρχίσουν, αμέσως, οι επισκευές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς κι ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βάβουλας βρίσκονται, από την αρχή του καλοκαιριού, σε ανοιχτή επικοινωνία, με σκοπό να μεθοδευτεί η δημιουργία μιας ιατρικής μονάδας, στο πρότυπο ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Έτσι, αν εφαρμοστεί το σχέδιο που προωθούν, ο Δήμος Φυλής θα αποκτήσει ένα πλέγμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα περιλαμβάνει Ιατρεία Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών, Ιατρείο Χρόνιων Νοσημάτων, Παιδιατρικό Ιατρείο, Ιατρείο Επειγόντων Παιδιατρικών περιστατικών, Ιατρείο Εμβολίων, Ιατρείο Πρόληψης Παραγόντων Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Ιατρείο Μαιευτικής και γυναικολογικής φροντίδας, Ιατρείο Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ιατρείο Συνταγογραφίας, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό εργαστήριο κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ