ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση αποκατάστασης επιβαρυμένων σημείων στα Νεόκτιστα

neoktista spiti
Πραγματοποιήθηκε εχθές  6 Μαϊου 2015, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Βασιλείου, σύσκεψη για την προετοιμασία δράσης καθαρισμού επιβαρυμένων σημείων με κάθε είδους απορρίμματα στην περιοχή των Νεοκτίστων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Α. Κωνσταντινίδης, αντιδήμαρχος Ασπροπύργου,  ο κ. Ν. Πέππας,  ειδικός  σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα πολιτικής προστασίας, αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, η κ. Μ. Ρηγάτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών  «Κροκωνίς», ο κ. Γ. Σούτα, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Νεοκτίστων  και διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές Ρομά που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή των Ρομά της περιοχής για την ομαλή υλοποίηση της όλης προσπάθειας
Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάσθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διάθεση και επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσων και ανθρώπινων πόρων  και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις των Συλλόγων της περιοχής τόσο για τα σημεία που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης όσο και για την απαραίτητη ενεργητική συμ
μετοχή των Ρομά της περιοχής για την ομαλή και συνεργατική υλοποίηση της όλης προσπάθειας.
Οι δράσεις καθαριότητας θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές του Ασπροπύργου με σκοπό το πρότυπο συνεργασίας με συλλόγους των περιοχών αλλά και συλλόγους και διαμεσολαβητές Ρομά να επεκταθεί στο σύνολο της Δυτικής Αττικής ως αναγκαία προϋπόθεση για την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και την ανακούφιση περιοχών με ιδιαίτερο πρόβλημα και επιβάρυνση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου τόνισε, καταληκτικά, την ανάγκη τα όποια προβλήματα και δυσχέρειες να μην αποτελούν ανάχωμα των όποιων προσπαθειών πρέπει να αναληφθούν για την παρέμβαση σε περιοχές διαβίωσης Ρομά και γειτονικών περιοχών αλλά πρόκληση για συνεργασία μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας, συλλόγων και φορέων για να ανατραπεί το κλίμα γκετοποίησης και απομόνωσης που θίγει συνολικά την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ