ΤΟΠΙΚΑ

Επι τάπητος η απομάκρυνση των εκκαμινευμάτων της Ελληνικής Χαλυβουργίας απο την Παραλία Ασπροπύργου

Γ. Βασιλείου - Ν. Μελετίου
Γ. Βασιλείου – Ν. Μελετίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5.6.2015, σύσκεψη  για το θέμα της απομάκρυνσης των εκκαμινευμάτων της βιομηχανίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΑΕ με παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, εκπροσώπων της εταιρείας, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

 

Η υπόθεση των εκκαμινευμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από πλευράς δημόσιας υγείας, και η παρατηρούμενη χρονίζουσα κατάσταση επιδεινώνει και τις δυο αυτές παραμέτρους. Επιπρόσθετα, η εναπόθεση εκκαμινευμάτων στην παραλιακή ζώνη του Ασπροπύργου αποτελεί και μια πρωτοφανή υποβάθμιση του τοπίου που διαιωνίζει την εικόνα υποβάθμισης συνολικά της περιοχής.

 

Στη συνάντηση υπήρξε σαφής και κατηγορηματική θέση υπέρ της απομάκρυνσης των εκκαμινευμάτων αλλά και  η ανάγκη προώθησης ορθής περιβαλλοντικά και υγειονομικά διαχείρισής τους (πχ. χρήση σε κατασκευή αντιολισθηρών ασφαλτοταπήτων, πλήρωση τεχνικών ογκόλιθων, έργα οδοποιϊας), κάνοντας χρήση κάθε διαθέσιμης και αποδεκτής νέας μεθόδου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι

η επικινδυνότητα των εκκαμινευμάτων, χρόνια και σωρευτική, απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την απομάκρυνση και ορθή διαχείρισή τους. Είναι άλλη μια ekkaminevmata_1fπερίπτωση περιβαλλοντικής πληγής της Δυτικής Αττικής, το κλείσιμο της οποίας απαιτεί βιώσιμη και συνεργατική αντιμετώπιση και άμεση παρέμβαση του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Φίλοι αναγνώστες υπενθυμίζουμε εδώ πως παρόμοιες συσκέψεις αλλα και αποφάσεις για την απομάκρυνση των εκκαμινευμάτων έχουν ληφθεί  και στο παρελθόν (και μάλιστα  σε βάθος δεκαετίας) χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί τίποτα. Ας ελπίσουμε πως αυτη τη φορά οι προσπάθειες θα ευοδωθούν

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ