ΤΟΠΙΚΑ

Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός κατοίκων και Δήμου στο υποψήφιο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Γκορυτσά

Συνεχίζεται σήμερα ο πολυήμερος αποκλεισμός του σημείου που επιλέχθηκε για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Γκορυτσά , από τον Δήμο, κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Στο μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου  στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας , στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, σε Έκτακτη Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2016, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου της πόλης, κ. Νικόλαου Μελετίου, με μοναδικό θέμα, το μείζον ζήτημα που προέκυψε, για τον Ασπρόπυργο, εξαιτίας της πρόθεσης του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του Δήμου, να μετατρέψει σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων, το χώρο όπου φυλάσσονται οι λυόμενοι οικίσκοι και τα τροχόσπιτα του ΥΠΟΜΕΔΙ, που προορίζονται για την αντιμετώπιση συνεπειών από θεομηνίες, σεισμούς και εν γένει έκτακτες ανάγκες της Χώρας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Δηλώνει,  με οργή και αγανάκτηση, την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του, με την εν λόγω απόφαση, διότι, η λειτουργία τέτοιου Κέντρου, εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους, για πολυάριθμες υποδομές, ευαίσθητες για την ασφάλεια της Χώρας, για την υγεία του πληθυσμού της πόλης, της Αθήνας και όλης της Αττικής. Συνιστά απειλή για τις βαριές Βιομηχανίες, τις Ενεργειακές και τις Εμπορικές μονάδες, που λειτουργούν σε «απόσταση αναπνοής» απ΄ τον επιλεγέντα χώρο [Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ελευσίνας, Διυλιστήριο νερού της ΕΥΔΑΠ, αγωγός υδάτων Μόρνου, ΧΥΤΑ Αττικής, Εμπορευματικό Κέντρο Ο.Σ.Ε., Διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), χημικές και βιομηχανίες υγραερίου, αγωγοί και αποθήκες καυσίμων και φυσικού αερίου, πρόσβαση σε 3.000 επιχειρήσεις Logistics].

Διακηρύσσει ότι, η πρόθεση των αρμοδίων, συνιστά ευθεία πρόκληση, προς τους Πολίτες του τόπου, ο οποίος υφίσταται τις πολλαπλές, τεράστιες, τραγικές συνέπειες της μόλυνσης, της ρύπανσης, της βαριάς εγκληματικότητας, της αδιαφορίας και των απηνών διώξεων, σε βάρος 20.000 και πλέον Δημοτών του Ασπρόπυργου, Ελλήνων Ποντίων, από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στην καρδιά της μόνιμης εγκατάστασης των οποίων, οι «αρμόδιοι» έκριναν πως είναι πρέπον να στήσουν μια επικίνδυνη παράσταση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επισημαίνει ότι, ο Ασπρόπυργος, που φιλοξενεί ήδη πάνω από 10.000 οικονομικούς μετανάστες, πρόσφερε τη Δημοτική του Κατασκήνωση για «hot spot», και απαιτεί αναλογική συμμετοχή στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, από όλους τους Δήμους της Χώρας.

Υπογραμμίζει πως, δεν μπορεί, να λειτουργεί ήδη στα όριά του, στο Σκαραμαγκά, ένα Κέντρο Μεταναστών, που ξεκίνησε να εξυπηρετήσει 1500 ανθρώπους, και πλέον φιλοξενεί υπερτριπλάσιους, και να σχεδιάζεται άλλο ένα “hot spot”, για το κέντρο του Ασπρόπυργου.

Τονίζει ότι, δεν μπορεί, ο Ασπρόπυργος και η δυτική Αττική, να αποτελούν το μοναδικό, τον συνήθη προορισμό των προβλημάτων της Ελλάδας και του Λεκανοπεδίου. Πόσο μάλλον, όταν τίθενται ζητήματα ασφάλειας, ομαλής πρόσβασης και λειτουργίας, στο σημαντικότερο κόμβο βαριάς Βιομηχανίας, Ενέργειας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου (Logistics), που λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα. Στον πιο σημαντικό προορισμό και δυνητικό υποδοχέα ξένων επενδύσεων, οι οποίες είναι όσο ποτέ απαραίτητες, για την ανόρθωση της Εθνικής Οικονομίας και της καθημαγμένης Χώρας μας. Για τούτο, η Πολιτεία, με γνώμονα και τις συνέπειες όσων εξελίχτηκαν στην Ειδομένη, οφείλει να διασφαλίσει, στον τόπο μας, τη βασική προϋπόθεση συνθηκών ομαλής πρόσβασης και ασφάλειας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, διαμηνύει -προς πάσα κατεύθυνση- ότι, δεν δέχεται άλλο ένα “hot spot” στην περιοχή, σε κανένα σημείο του Ασπρόπυργου. Καλεί τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, να ορίσει συνάντηση, με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του τόπου μας, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς, για όλα όσα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης των σχεδιασμών του.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει όλες τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου, στις 25 Μαΐου  2016, να καλέσει τους Δημότες και όλους τους Πολίτες της δυτικής Αττικής, να συμμετάσχουν στον περιμετρικό αποκλεισμό του χώρου που επιλέχτηκε από την Πολιτεία, για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Και να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, μέχρι την άρση της απαράδεκτης απόφασης».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ