ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

apergia4Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Επίσης, σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παραθέτουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας-Ασπροπύργου και Μάνδρας Ειδυλλίας,

‘’213 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στον επανέλεγχο των συμβάσεων και στην «αξιολόγηση» που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων στους δήμους. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ασπροπύργου έχουν κλείσει από την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα. Με μια σειρά από δράσεις (καταλήψεις δημαρχείων σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Ασπροπύργου, πλατειά ενημέρωση δημοτών, συνελεύσεις, κλπ) βάζουμε εμπόδιο στην κυβερνητική πολιτική και στους τοπικούς δημάρχους – εντολοδόχους της. Καλέσαμε, όλα τα σωματεία ΟΤΑ Αττικής, να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες και ένα πρώτο βήμα στο συντονισμό του αγώνα μας ήταν η συγκρότηση επιτροπών ΙΔΑΧ σε μια σειρά από Δήμους. Από την Κυριακή το πρωί στις 5 Οκτώβρη 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, πήρε απόφαση να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ασπροπύργου και να προκηρυχτεί στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Οκτώβρη 2014 από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Ασπροπύργου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Οκτώβρη 2014, αποφασίστηκε να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ασπροπύργου κλειστές μέχρι την Πέμπτη 9 Οκτώβρη 2014 και να προχωρήσουμε σε στάση εργασίας (11:00 π.μ. – λήξη ωραρίου) και σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει πορεία και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Τίποτε δεν μας χαρίστηκε μέχρι σήμερα. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, με πολλά εμπόδια. Ενωμένοι με πείσμα και θέληση παλεύουμε για τα αυτονόητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ : 11:00 π.μ. ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ : 11:00 π.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ : 11:00 π.μ.

Το Δ.Σ.’’

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
takis
7 years ago

Ρε παλιοκηφήνες, πόσα χρόνια ακόμα θα κοπροσκυλιάζετε και θα σας πληρώνουμε εμείς μέσω υπέρογκων δημοτικών τελών?
Όποιος και όποια δεν πληρεί τα κριτήρια να πάει σπίτι. Τέλος.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ