ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες κατασκευής το α΄ τρίμηνο του 2015 στο ανοιχτό κολυμβητήριο Ασπροπύργου

kolymvitirio aspropirgou sxedio 12
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αξιοποιείται το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, ύστερα από την σχετική εντολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ, και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη εθχές από τον Γιάννη Ανδριανό η προκήρυξη της δημοπράτησης έξι ανοιχτών κολυμβητηρίων και πέντε κλειστών γυμναστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα ολοκληρωθούν εντός δύο ετών. Συγκεκριμένα η προκήρυξη αφορά στα ανοιχτά κολυμβητήρια Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηγουμενίτσας, Ασπροπύργου και Θήβας, καθώς και στα κλειστά γυμναστήρια Σαμοθράκης, Καστοριάς, Άργους, Σικυωνίων και Οινοφύτων. Το πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ θα συνεχιστεί με άλλα επτά εγκεκριμένα έργα (τέσσερα κολυμβητήρια και τρία γυμναστήρια), ενώ σχεδιάζεται η επέκταση της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, τα συστήματα εποπτείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και ο αθλητικός τουρισμός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

«’Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την πόλη του Ασπροπύργου, η κατασκευή του Κολυμβητηρίου, που πέρασε «από σαράντα κύματα» , εξαιτίας των καθυστερήσεων απο πλευράς της κεντρικής εξουσίας, μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης.  Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, έλαβε και δίνει στη δημοσιότητα το τελικό – εγκεκριμένο σχέδιο του έργου. Το Κολυμβητήριο της πόλης, δημοπρατείται σύντομα, κι αμέσως μετά αρχίζει η κατασκευή του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθ- μούς, αφού το έργο θα εκτελεστεί μέσω Σύμπρα- ξης Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ). Για τη συγκεκριμένη, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή, είναι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιεί πως η πόλη μας πέτυχε κάτι που -για πολλά χρόνια- φάνταζε ακατόρθωτο. Αφού αποπληρώσαμε, στο σύνολό του, το ακίνητο που προορίζονταν για το Κολυμβητήριο του Ασπρόπυργου, κατορθώσαμε να πετύχουμε την ένταξή του σε πρόγραμμα άμεσης κατασκευής, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Γεγονός που σημαίνει ότι, σε σύντομο χρόνο θα τεθεί στη διάθεση του λαού και ιδίως της Νεολαίας του Ασπρόπυργου. Με τη αυτήν την πρόσφατη επιτυχία , αποδεικνύουμε -για μια ακόμη φορά- πω δεν είναι τυχαίο που, Δήμος και Ενεργοί Πολίτες, με σχέδιο, σωστή προετοιμασία, υπομονή κι επιμονή, κερδίζουμε, το ένα μετά το άλλο, όλα όσα υποσχεθήκαμε στον Ασπρόπυργο, πολλά από τα οποία κάποιοι τα θεωρούσαν ξεγραμμένα, όπως ο τριτοβάθμιος Βιολογικός Καθαρισμός».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ