ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Εργατικές κατοικίες Ελευσίνας: Λύση μετά 16 χρόνια στην αναμονή

Για περισσότερο απο μια δεκαετία ήταν αντιμέτωποι με το τέρας της Ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκονταν  οι δικαιούχοι των διαμερισμάτων στις εργατικές κατοικίες της Ελευσίνας.

Οι εργατικές κατοικίες οι οποίες ανήκουν στην δικαιοδοσία του ΟΑΕΔ, δεν παραδίδονταν στους δικαιούχους της που ταλαιπωρήθηκαν από την οικονομική κρίση και αναγκάζονταν τόσα χρόνια να πληρώνουν ενοίκιο, τη στιγμή που τυπικά έχουν δικό τους σπίτι. Οι κατοικίες αυτές έμεναν αναξιοποίητες και ήταν εκτεθιμένες σε φθορές και λεηλασίες.

Οι δικαιούχοι επι σειρά ετών δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη μετους αρμόδιους. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι κατοικίες είναι ετοιμοπαράδοτες, δεν υπήρχε καμία επίσημη απάντηση από τον ΟΑΕΔ για το χρόνο παράδοσης.

Την παρασκευή 9/4 θα παραδοθούν και οι πρώτες 40 κατοικίες του οικισμού «Ελευσίνα V» παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη

Ο οικισμός «Ελευσίνα ΙV» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή καθώς και 2 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Εντός του οικισμού υπάρχει παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής» το οποίο θα αποκατασταθεί για πολιτιστικές χρήσεις, στο πλαίσιο των αναγκών του Δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2023, μέσω προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης που θα συναφθεί μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Ομοίως ο οικισμός «Ελευσίνα V» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή και υπόγεια και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός του οικισμού υπάρχουν τα διατηρητέα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», τα οποία επίσης θα αποκατασταθούν μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000€ που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως του ποσού των 1.600.000 €.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ