ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζεται κατάλογος με μέτρα για την Αττική

Στην κατάρτιση ενός καταλόγου μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο προχωρά η κυβέρνηση λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε κάποιες περιοχές. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η έκρηξη των κρουσμάτων διεθνώς, το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές όπως η Πέλλα ή η Αττική, μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιτροπή ειδικών να εξετάσουν κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό η γενικό επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, ο κατάλογος θα καταρτιστεί σήμερα ή αύριο, ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενες ανακοινώσεις την Τρίτη, εφόσον χρειαστεί και με βάση την εισήγηση των ειδικών.

Είχε προηγηθεί και η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά μέτρα, σε επίπεδο Δήμων, στην Αττική, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Όπως είπε η Επιτροπή προσανατολίζεται, εφόσον χρειαστεί, σε τέτοιου είδους μέτρα, και όχι σε οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ