ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ετοιμάζεται στον Ασπρόπυργο ο «Νέος Κορυδαλλός»

Η έκταση είναι 93 στρεμμάτων και οι τελικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν 600 έως 700 άτομα

Στην παλια νατοϊκή βάση τον Ασπρόπυργο θα ανεγερθούν δύο κτίρια μέσω ΣΔΙΤ με τη ΜΟΜΚΑ του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας που τρέχει το project “Νέος Κορυδαλλός”.

Εκπονείται ειδική χωροταξική μελέτη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στο παλιό στρατόπεδο του Ασπροπύργου και παράλληλα ο χώρος του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος να μετατραπεί σε πάρκο δίνοντας πνοή στο Δήμο Κορυδαλλού.
Ήδη έχει λυθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς με νομοθετική ρύθμιση η παλιά νατοϊκή βάση του Ασπροπύργου περνάει για 99 χρόνια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μία εταιρεία θα αναλάβει μετά από διαγωνισμό την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προδιαγραφών που θα θέσουν οι μελέτες της ΜΟΜΚΑ και στη συνέχεια το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου μισθώματος.
Μέσα σε λιγότερο από 100 μέρες το σχέδιο για τη μεταφορά των μεγαλύτερων φυλακών της χώρας εκτός αστικού ιστού προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.
Ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε την παλιά νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα τη θέση Γήπεδο αμερικανικής ευκολίας ως το καταλληλότερο σημείο να ανεγερθεί η νέα φυλακή. Η 5σέλιδη Παραδόθηκε στις 20 Αυγούστου στην ηγεσία του υπουργείου και στη συνέχεια έγινε δεκτή η εισήγηση και έτσι ξεκίνησε το έργο Η έκταση είναι 93 στρεμμάτων και οι τελικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν 600 έως 700 άτομα

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ