ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκές επικρίσεις στις ελληνικές αρχές για την κατάσταση στη Μόρια

Στις ελληνικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη οι Βρυξέλλες για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε χρηματοδότηση για να τη στέγαση για όλων, ωστόσο σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές, η Επιτροπή δεν μπορεί να διατάξει τη δημιουργία ή την επέκταση της ικανότητας υποδοχής», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο συντονιστής της ΕΕ για την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, Μάρτιν Βέρβε.

Ο συντονιστής της ΕΕ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην κεντρική κυβέρνηση όσο και στις τοπικές αρχές για τις συνθήκες στα νησιά της Λέσβου και της Χίου.

Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης, στη Λέσβο βρίσκονται 7.373 πρόσφυγες ενώ το νησί μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 3.253 άτομα.

Ο κ. Βέρβε αναγνωρίζει ωστόσο πως ένα από τα μείζονα προβλήματα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών παραμένει η συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων στα hotspots, τονίζοντας την ανάγκη μιας αποτελεσματικότερης πολιτικής επιστροφής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ