ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Χωρίς ιατρό, ούτε καν για συνταγογράφηση, οι κάτοικοι στην Οινόη Αττικής»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Σκουρλέτη κατέθεσε η βουλευτής (Δημ. Συμπαράταξη) Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία πιέει πρης κάθε κατεύθυνση για την αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών χωρίς καθυστερήσεις και παλινωδίες.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 9/1/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Χωρίς ιατρό, ούτε καν για συνταγογράφηση, οι κάτοικοι στην Οινόη Αττικής»

 

 Κύριε Υπουργέ,

η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από το κράτος προς τους κατοίκους της Οινόης, το βορειοδυτικό άκρο της Αττικής, είναι μηδενική. Ενώ παλιότερα υπήρχε καθημερινή παρουσία ιατρού και αργότερα μετατράπηκε σε εβδομαδιαία, σήμερα δεν παρουσιάζεται καθόλου ιατρός.

Ενώ υπάρχει Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και εντός αυτού έτοιμο ιατρείο, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι στην Οινόη δεν έχουν πια ούτε τη δυνατότητα να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.

 

Επειδή τα μεγαλεπήβολα σχέδια σας για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χάθηκαν μόλις 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 

1. Πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της κάλυψης των κατοίκων της Οινόης από ιατρό;

2. Γιατί δεν στελεχώνετε το ιατρείο που ήδη υπάρχει με σκοπό να δίδεται τη δυνατότητα τουλάχιστον της συνταγογράφησης στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ