ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣΠΟΡ

Η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Ασπρόπυργος – Καλαμάτα

Σε δύο σελίδες η Αστυνομία αναφέρεται με λεπτομέρειες στα επεισόδια που έγιναν τόσο εντός αλλά και εκτός του γηπέδου, πριν αλλά και μετά το πρόσφατο ντέρμπι του Ασπρόπυργου με την Καλαμάτα, για την Γ’ Εθνική.

Να σημειωθεί ότι για τη Γ’ Εθνική ισχύουν οι ποινές του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπονται και για τη Super League, δηλαδή μεταξύ άλλων -3 για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου αν υπάρχουν βιαιοπραγίες, με τη διαφορά ότι επιβάλλεται το 1/6 των προστίμων που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 2.000 ευρώ.

Η έκθεση της Αστυνομίας:

α. Προ έναρξης του αγώνα και με την είσοδο εντός γηπέδου, φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, άγνωστοι δράστες προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (καθίσματα, σίδερα κ.α.) τα οποία ξήλωσαν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου καθώς καπνογόνα και πέτρες εναντίον φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας. Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας επιχείρησαν να ανταποδώσουν προσπαθώντας να εξέλθουν της κερκίδας και με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση αποκλιμακώθηκε.

β. Με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων των δύο ομάδων, φίλαθλοι της Καλαμάτας εισήλθαν σε μικρό περιφραγμένο βοηθητικό γήπεδο παραβιάζοντας την περίφραξη που υπήρχε και προκαλώντας φθορές προσέγγισαν φιλάθλους της ομάδας του Ασπρόπυργου οι οποίοι εξέρχονταν από την κεντρική θύρα του γηπέδου ακολουθώντας ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν (κυρίως πετρών) προερχόμενα από τον χώρο του γηπέδου καθώς και καπνογόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αποκλιμακώνοντας την ένταση χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

γ. Περί την 18.00 ώρα κατά την προσέγγιση συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο λεωφορείων τα οποία θα μετέφεραν τους φίλαθλους της Καλαμάτας, άγνωστοι δράστες οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο, προέβησαν στη ρίψη πετρών εναντίον  τους με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και να σταθμεύσουν ασφαλή στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου παρά τις παροτρύνεις των συνοδών Αστυνομικών να συνεχίσουν.

Ακολούθως, οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, εξήλθαν του γηπέδου προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και κατά την παραμονή τους στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με ρίψη πετρών από άγνωστους δράστες οι οποίοι αποχωρούσαν από το γήπεδο και έφεραν διακριτικά της ομάδας του Πανασπροπυργιακού. Οι αστυνομικές  δυνάμεις επενέβησαν έγκαιρα και με τακτικές κινήσεις απομάκρυναν τους φιλάθλους και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

δ. Με την άρνηση των οδηγών λεωφορείων να προσεγγίσουν το γήπεδο και με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση, αποφασίστηκε η πεζή μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, προς το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, συνοδεία αστυνομικής δύναμης προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας των φιλάθλων της Καλαμάτας, άγνωστοι δράστες οι οποίοι έφεραν διακριτικά της ομάδας του Πανασπροπυργιακού αποπειράθηκαν να τους επιτεθούν από κάθετα στενά πλην όμως, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησαν.

Επίσης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησε και η αθλητική αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας.

ε. Από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου προσήχθησαν συνολικά 13 άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ