ΕΛΛΑΔΑ

Η αγορά οδεύει προς εξομάλυνση

xaa1Η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών δείχνει ότι η αγορά οδεύει προς την εξομάλυνση, ανέφερε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κατά τη χθεσιν’η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επαναλειτουργία της αγοράς

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη χθεσινη εικόνα της αγοράς καλή, καθώς 20 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν σε θετικό έδαφος. Μάλιστα ανέφερε ότι η ΕΧΑΕ διατήρησε υπό έλεγχο τον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ), αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Έως τις 5 Αυγούστου τα όρια του ΑΜΕΜ. Δεν θα χρειαστεί παράταση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος, ανέφερε ότι όλοι οι φορείς, η διοίκηση του ΧΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησαν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έπρεπε να ανοίξει.

Επίσης ανέφερε ότι η απαγόρευση του short selling θα συνεχιστεί έως τις 30 Αυγούστου, αλλά εάν η κατάσταση εξομαλυνθεί ίσως να αρθούν οι περιορισμοί και νωρίτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν ήθελε να μείνει επί μακρόν η αγορά κλειστή.

«Αν περιμέναμε ιδανικές συνθήκες για την επαναλειτουργία του ΧΑ, δεν ξέραμε πότε θα έρχονταν.

Υπάρχει θέμα με τους ξένους οίκους και τα χρονικά περιθώρια για υποβάθμιση. Αυτό δεν είναι ήσσονος σημασίας. Είναι επενδυτικά κεφάλαια, πολύ σημαντικά μάλιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ