ΤΟΠΙΚΑ

Η αγωγή του Νικόλαου Μελετίου προς τον Βαγγέλη Παπανικολάου ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα στο Δ.Σ.

dimarxeio aspropirgou 1Όλοι θυμούνται την αγωγή που άσκησε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου προς τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Παπανικολάου. Η αγωγή σχετίζονταν με δημοσιεύματα μέσω φέιγ βολάν του Βαγγέλη Παπανικολάου, τα οποία ο κ. Μελετίου είχε χαρακτηρίσει υβριστικά και συκοφαντικά, γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγή ζητώντας 500.000 ευρώ. Τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 όπου τα δημοσιεύματα και οι ανακοινώσεις έδιναν και έπαιρναν. Ο κ. Μελετίου είχε χαρακτηρίσει τότε τον κ. Παπανικολάου ως ‘’περιφερόμενο σκηνίτη’’ και του είχε καταλογίσει για τις συκοφαντικές ανακοινώσεις που διακινούσε ‘’πολιτική αγυρτία’’. Τότε, μάλιστα, ο δήμαρχος είχε γνωστοποιήσει ότι το ποσό που θα επιδικασθεί από την αγωγή θα δοθεί στους παιδικούς σταθμούς της πόλης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Ερχόμενοι τώρα στο τελευταίο Δ.Σ., την περασμένη εβδομάδα, το ζήτημα αυτό ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, όταν το έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο κ. Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου δέχθηκε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα της αγωγής του κ. Μελετίου προς τον ίδιο, τη στιγμή που πρόκειται για ιδιωτική διαφορά κι όχι για κάτι που αφορά τον δήμο. Στην απάντησή του ο κ. Μελετίου διευκρίνισε ότι η νομοθεσία του παρέχει αυτό το δικαίωμα καθώς η διαμάχη αφορά τον δήμο. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος, Αλ. Τσοκάνης, υποστήριξε πως η αγωγή είναι ένα θέμα ιδιωτικό καθώς δεν αναφέρεται στην αγωγή ότι το ποσό που θα επιδικασθεί θα πάει στον δήμο. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γιάννης Ηλίας, τόνισε ότι η πολιτική ζωή δεν πρέπει να ποινοκοποιείται. Γι’ αυτό, για το καλό της πόλης, συνέχισε, πρέπει να υπάρχουν ηπιότεροι τόνοι, ενώ λόγω και της κρίσης, θα χρειασθούν γενικότερες συναινέσεις. Τα ανωτέρω αντέκρουσε ο δήμαρχος Ασπροπύργου, αναφέροντας ότι υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα χρήματα θα πάνε σε σκοπούς του δήμου. Τα αίματα όμως ‘’άναψαν’’ όταν το λόγο έλαβε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την ιδιωτική διαμάχη του δημάρχου με τον ίδιο, αμφισβητώντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ακολούθως, ο κ. Μελετίου απευθυνόμενος στον κ. Παπανικολάου είπε χαρακτηριστικά ‘’η αγωγή σας πονάει ‘’, ενώ ο δεύτερος απάντησε ‘’ Έχω μόνο ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και ένα ποδήλατο. Ελάτε να τα πάρετε’’. Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Δ.Σ.

Ε. Λιάκος

Υ.Γ. Αν μας επέτρεπε ο δήμος να βιντεοσκοπήσουμε την συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είχατε μια πλήρη εικόνα, χωρίς μοντάζ, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, δηλαδή πριν την απαγόρευση του δήμου προς εμάς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ