ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «αρχόντισσα», ο «θείος» και τα διαφημιστικά με την κοκαΐνη

Στην εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε κοκαΐνη, εφαρμόζοντας πρωτότυπες τεχνικές επεξεργασίας ώστε η ουσία να μην είναι ανιχνεύσιμη, προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών. Μάλιστα, η υπόθεση, λόγω της ιδιαιτερότητας των παραπάνω τεχνικών, φαίνεται πως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρχών δίωξης ναρκωτικών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα επεξεργάζόταν την κοκαΐνη και εμπότιζε με αυτή διαφημιστικά χαρτόνια τα όποια έστελνε σε παραλήπτες σε Αθήνα και Κρήτη. Την επανεπεξεργασία της ουσίας προκειμένου να τη μετατρέψει σε κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας αναλάμβανε 62χρονος Κολομβιανό, γνωστός και ως «μάγειρας».

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 23 άτομα, υπήκοοι Αλβανίας, Κολομβίας, Βενεζουέλας, Γεωργίας, Ρωσίας καθώς και Ελληνες.

Εγκέφαλος θεωρείται ένας 44χρονος Αλβανός, γνωστός ως «γκριζομάλλης», «θείος» ή «χοντρός» με άμεσο συνεργό έναν 35χρονο ομοεθνή του, τον οποίο το κύκλωμα αποκαλούσε «Αλέκο» ή «Κούτσικο». Και οι δύο έχουν συλληφθεί το 2013 για διακίνηση ναρκωτικών.

Στο πυρήνα της οργάνωσης ανήκε και ένας 60χρονος Βενεζουελάνος, που έμενε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή των φυλλαδίων ενώ βασικό ρόλο στις επαφές του κυκλώματος με χώρες του εξωτερικού όπως η Ισπανία και η Ολλανδία είχε μια 53χρονη, γνωστή ως «κυρά» η «αρχόντισσα»

Το κύκλωμα αγόραζε την κοκαΐνη από το καρτέλ της Βολιβίας και χρησιμοποιούσε σύστημα κωδικοποίησης των συνομιλιών ώστε να μην μπορούν να υποκλαπούν από την αστυνομία.


Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ