ΤΟΠΙΚΑ

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαρέων ενημερώθηκε και σχολίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2015-2019

STAMOYLHS750-3Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Μεγαρέων την Παρασκευή 6/2 και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τα έτη 2015-2019
Ο Σ.Σ. είχε εγκριθεί κατ’ αρχήν από το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του και στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης τα μέλη της ΔΕΔ κλήθηκαν να διατυπώσουν εξειδικευμένες απόψεις ως προς την μετουσίωση του ΣΣ σε συγκεκριμένα έργα για το διάστημα 2015-2019.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Σ.Σ. εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ιερ. Πολυχρόνη, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα τα οποία σε διαφορετική περίπτωση πιθανόν να καταβάλλονταν σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Την παρουσίαση του Σ.Σ. έκανε ο σύμβουλος του Δημάρχου Γιάννης Καραμολέγκος ο οποίος αναφέρθηκε στις γενικές κατευθύνσεις, του προγράμματος ενώ διατύπωσε το όραμα του Δήμου Μεγαρέων ως εξής:
«Η εξέλιξή του σε σύγχρονο Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνική ευημερία, ποιοτικό περιβάλλον, διαρκή οικονομική ανάπτυξη, υψηλά επίπεδα παιδείας, πολιτισμού, ασφάλειας και κοινωνικής μέριμνας».

Ο Σ.Σ. θα τεθεί σε ολιγοήμερη δημόσια διαβούολευση και θα επανέλθει εν όψει της διατύπωσης του επί μέρους, επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Στις τοποθετήσεις τους, όσα μέλη της ΔΕΔ έλαβαν τον λόγο αναφέρθηκαν σε πιο εξειδικευμένα προβλήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή ή τον χώρο τον οποίο εκπροσωπούσαν.

Ακολούθησε συζήτηση για την δημόσια ασφάλεια κατά την οποία ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει και τις συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Δυτικής Αττικής, πρωτοβουλίες συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Για μια ακόμα φορά ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα παραμένουν ψηλά στην κλίμακα των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας ενώ επέμεινε, αιτιολογώντας, να αποκαλεί τον συνοικισμό του Βλυχού ως «γκέτο» εφόσον δεν παρέχει ασφάλεια στις υπηρεσίες του κράτους να επιτελέσουν το έργο τους στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ