ΤΟΠΙΚΑ

"Η διοίκηση Δρίκου παρέδωσε την σκυτάλη χωρίς ψήφιση προϋπολογισμού, τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 και δημοτικά τέλη"

dimarxeio mandras 1Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από την υποδοχή του νέου χρόνου και στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας άρχισαν να εξελλίσσονται πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Δρίκου ενώ έπρεπε να είχε ψηφίσει προϋπολογισμό, δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2014, εντούτοις δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση να βρίσκεται στον ‘’αέρα’’ η μισθοδοσία των υπαλλήλων, η  προμήθεια καυσίμων, κι η αποκομιδή απορριμμάτων κοκ.
Κι ενώ η νέα αιρετή διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα μόλις πέντε ημέρες πριν το τέλος του 2014, το μόνο που μπορούσε να κάνει – σύμφωνα με δήλωση της δημάρχου- ήταν η διενέργεια δύο έκτακτων συνεδριάσεων, κατά τις οποίες κρίθηκε αναγκαία η ψήφιση των ήδη υπαρχόντων μέτρων για δημοτικά τέλη και προυπολογισμό της απερχόμενης διοίκησης Δρίκου, που αν και διαφωνούσε ήταν αναγκασμένη λόγω χρονικών ορίων να τα ψηφίσει.
Τα παράπανω έγιναν αντικείμενο δημοσιεύσεων γι΄αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες- η νέα δημοτική αρχή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Ε. Λιάκος
Παρακάτω δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σχετικά με το θέμα 
‘’Εκτεθειμένος ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία δεν ψήφισε προϋπολογισμό.  
Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα που αφορούν στην πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας από τη νέα αιρετή αρχή και τα οποία εστιάζουν στην αύξηση των τελών ύδρευσης, αποσαφηνίζουμε ότι είναι μέτρα τα οποία σχεδίασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κου Γ. Δρίκου και αποτελούν συνέχεια της προβληματικής οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Παρότι με αυτά τα μέτρα η τωρινή Δημοτική Αρχή δε συμφωνεί, ήταν υποχρεωμένη να τα ψηφίσει για τους παρακάτω λόγους…
1) Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας με Δήμαρχο την κα Γιάννα Κριεκούκη ορκίσθηκε και ανέλαβε καθήκοντα στις 26 Δεκεμβρίου 2014. Είχε δηλαδή στη διάθεση της πέντε (5) ημέρες μέχρι το τέλος του 2014…
2) Παρέλαβε ένα Δήμο που δεν είχε καταθέσει προς ψήφιση τα τέλη, το τεχνικό  πρόγραμμα έργων, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης και τον προϋπολογισμό του 2015. Η απελθούσα Δημοτική Αρχή δεν τα είχε καταθέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (καταληκτική ημερομηνία η 15η Νοεμβρίου 2014).
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου είχε ενημερώσει εγκαίρως την απελθούσα δημοτική αρχή με δύο (2) σημειώματα για την αναγκαιότητα ψήφισης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014. Στο πρώτο με αριθμό πρωτοκόλλου 23413/6.10.2014, προς Δήμαρχο κο Δρίκο Γεώργιο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού, θα επιφέρει δυσχέρειες, όχι μόνο στην οικονομική αλλά και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου… ».
Στο δεύτερο με αριθμό πρωτοκόλλου 26954/28.11.2014, αναφέρεται στις ημερομηνίες που επιβάλλονται από τη νομοθεσία για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
3) Με άμεσες ενέργειες μετά την ημερομηνία ορκωμοσίας, στις 26 Δεκεμβρίου, η νέα Αρχή προχώρησε σε δύο έκτακτες Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με κατεπείγοντα χαρακτήρα, στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2014, που αφορούσαν στην ψήφιση των παραπάνω.
Η Δήμαρχος Μάνδρας κα Γιάννα Κριεκούκη εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προκύπτει και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, ότι καθίσταται επιτακτική η ψήφιση πριν την έλευση του 2015, προκειμένου να εξασφαλισθεί κατά το δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου που απειλούταν με αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, προμήθειας καυσίμων, αποκομιδής απορριμμάτων κοκ.
4) Η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός και οι υπόλοιπες αποφάσεις δεν ευθυγραμμίζονται με τις προθέσεις και τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και ότι μοναδικός της στόχος είναι η άμεση αναμόρφωση και τροποποίηση τους με γνώμονα την κάλυψη των προτεραιοτήτων των δημοτών. ‘’

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ