ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με άμεση έκδοση 5ετους ομολόγου

Πρόκειται για την τρίτη έξοδο στις αγορές από τις αρχές του 2021

Στις αγορές με 5ετές ομόλογο «βγαίνει» το ελληνικό δημόσιο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του θετικού κλίματος, μετά την αναβάθμιση – έκπληξη του S&P.

Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την ακριβή ημερομηνία να καθορίζεται από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Η σχετική διαδικασία θα «τρέξει» από τις Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη έξοδο στις αγορές από τις αρχές του 2021, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς (3,5 δισ. με επιτόκιο 0,807%) και 30ετούς (2,5 δισ. με επιτόκιο 1,956%) ομολόγου.

Το ελληνικό δημοσιο έχει καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Η σημερινή εξέλιξη επέρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της ελληνικής αξιολόγησης σε «ΒΒ» από τον οίκο Standard & Poor’s, βελτιώνοντας περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον.

Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας

  • Moody’s Ba3
  • Standard & Poor’s BB
  • Fitch BB
  • DBRS BB(low)

Σήμερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 0,99%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται σε 0,159%.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ