ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοφιλές

Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]

Η χθεσινή ημέρα στάθηκε αφορμή για να πληροφορηθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την ονομασία δύο ακόμη από τις αναρίθμητες νησίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στις ελληνικές θάλασσες: Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς.

Οι εν λόγω νησίδες ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο και αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς ψαρότοπους της χώρας, αλλά και σημαντικό βιότοπο για τα θαλασσοπούλια.

Πιο αναλυτικά, το σύμπλεγμα των Φούρνων περιλαμβάνει τρία μεγάλα νησιά (Φούρνοι, Θύμαινα και Άγιος Μηνάς), εννέα μικρότερα (Κισηριά ή Διάποροι, Θυμαινάκι, Μακρονήσι, Ανθρωποφάς, Αλατσονήσι, Μικρός Ανθρωποφάς, Πλάκα, Στρογγυλό και Μικρός Άγιος Μηνάς) και πολλές βραχονησίδες.

Στον απόηχο των χθεσινών προκλητικών δηλώσεων από τουρκικής πλευράς και των αμήχανων σε μεγάλο βαθμό αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς, το samostimes.gr πραγματοποίησε αποστολή στις δύο νησίδες που φέρουν την ονομασία Ανθρωποφάς, τη μεγαλύτερη και τη μικρότερη, προκειμένου να διαπιστώσει επιτόπου πώς έχουν τα πράγματα και εάν παραμένουν στη θέση τους οι σημαίες που είχαν τοποθετήσει εκεί την περασμένη Παρασκευή τρεις νέοι που τις είχαν επισκεφθεί εκκινώντας από τους Φούρνους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο του samostimes.gr που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υποστολής της ελληνικής σημαίας είναι αναληθείς, όπως αποδεικνύει φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η ελληνική σημαία να κυματίζει, χθες Δευτέρα, στη νησίδα Ανθρωποφάς. Το ίδιο, εξάλλου, δηλώνουν ο δήμαρχος Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης, και κάτοικοι της περιοχής, πάντα σύμφωνα με το samostimes.gr

Αξίζει να προστεθεί ότι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι δύο νησίδες με την ονομασία Ανθρωποφάς, επιτηρείται, όπως φανερώνει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό του samostimes.gr, από σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ