ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η επικεφαλής του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη στον δήμο Ελευσίνας

Πραγματοποίησε κύκλοσυναντήσεων με επίκεντρο την προετοιμασία της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Την Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τους αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Τσάτση και Δέσποινα Οικονόμου, αλλά και τον υπέυθυνο για το φεστιβάλ ‘ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ’ κ. Γαβριήλ Καμπάνη.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας από την έφορο κ. Καλλιόπη Παπαγγελή.

“Ο Δήμος Ελευσίνας και οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής πόλης επάξια διακρίθηκαν από την ΕΕ, καθώς στο φάκελο της υποψηφιότητας καταγράφεται η τεχνογνωσία τους ως προς την διοργάνωση πολύεπίπεδων πολιτιστικών διοργανώσεων, όπως τα Αισχύλεια, αλλά και το ισχυρό πνεύμα εθελοντισμού που διακρίνει την περιοχή. Η Ελευσίνα πρέπει να τύχει κάθε δυνατής υποστήριξης από την Πολιτεία καιτοΥπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνον για την επιτυχή διοργάνωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας ‘ΕΛΕΥΣΙΣ 2012’, μέσα και από την ενοποίηση των συγκλονιστικών αρχαιολογικών χώρων και τη μετα- φορά του μουσείου σε νέο χώρο ανάλογο της αξίας των εκθεμάτων, αλλά ως εφαλτήριο για την αναβάθμιση της πόλης καιτη βελτίωση τηςποιότητας ζωής των κατοίκων της”, επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ